Søke om dagpenger hos Nav?

Arbeidsledig? Registrér deg som arbeidssøker umiddelbart

Hvis ikke kan du fort gå glipp av tusenvis av kroner i dagpenger.  

ARBEIDSLEDIG: Registrér deg som arbeidssøker så fort som mulig, så du ikke går glipp av dagpenger. Foto: Berit B. Njarga
ARBEIDSLEDIG: Registrér deg som arbeidssøker så fort som mulig, så du ikke går glipp av dagpenger. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli arbeidsledig er ingen drømmesituasjon, men det kan skje oss alle en eller flere ganger i livet. Da er det greit å søke om dagpenger, dersom du har krav på det.

Man kan nemlig få dagpenger allerede fra og med dag fire etter at du mistet jobben. For å få dette, gjelder det å huske å registrere seg som arbeidssøker så snart du står uten jobb.

Vær rask med å registrere deg som arbeidssøker

Det aller første du bør gjøre om du mister jobben, er altså å gå til Navs nettsider og registrere deg som arbeidssøker. Dette er et av vilkårene for å kunne søke om dagpenger. Har du krav på dagpenger, er det en ventetid fra du mistet jobben på tre dager, som du altså ikke får dagpenger for, forteller kontorsjef Anita Mølmesdal Sivertsen i Nav til Dinside.

Hun tror de fleste som mister jobben kjenner til at de må være raskt ute med å registrere seg hos dem.

- De aller fleste som mister jobben, eller vet de kommer til å miste den, er som regel raskt ute med å registrere seg som arbeidssøker og søke dagpenger, sier hun til Dinside.

Du får pengene etterbetalt

Skulle du være raskt ute med å registrere deg som arbeidssøker, men hakket tregere med å søke om dagpenger, er det ingen fare:

- Man har rett til dagpenger fra registreringsdatoen, hvis man leverer fullstendig søknad til NAV innen fire uker, og ellers oppfyller vilkårene for dagpenger i registreringsperioden, sier Mølmesdal SIvertsen.

Sier du selv opp jobben, vil du ikke få utbetalt dagpenger de første 12 ukene etter at dagpengene er innvilget.

Husk også at for å få innvilget dagpenger, dersom du ellers oppfyller kravene, må huke av for at du er villig til å ta hvilken som helst jobb, hvor som helst i landet.

Hvis ikke kan du få avslag på søknaden.

Se også hvor mye du faktisk får utbetalt om du blir arbeidsledig og må gå på dagpenger: Det er nemlig en øvre maksgrense for hvor mye man kan få utbetalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer