År 2000-cruise med hurtigruten?

Sent ute med å finne på det helt store til årtusenskiftet? Det er fremdeles plasser på seksdagers cruise til Nordkapp med hurtigruten.

Det er særlig midnattsolen som trekker turistene til det storslagne Nordkapplattået på Magerøya. Aldri er midnattsolen lenger unna enn i desember, men likevel vil Nordkapp-senteret bli åpnet nyttårsaften i år. Det er Troms Fylkes Dampskipsselskap (TFDS) som har leid senteret. TFDS er et av hurtigrutens to rederier, og to av selskapets skip, Polarlys og Nordlys, vil ligge i Honningsvåg ett døgn fra nyttårsaften for at de drøyt 800 passasjerene skal kunne feire nyttårsaften på Nordkapp.

Alle båter i havn

Hurtigruten vil stort sett gå som planlagt i nyttårshelgen, men nyttårsaften vil båtene ligge stille i ett døgn for å gjennomføre de planlagte arrangementer. En av de elleve båtene, Nordlys, blir dessuten tatt ut av sin vanlige rute, og vil i stedet gjennomføre et spesielt seksdagers Millenium-cruice tur/retur Bodø-Honningsvåg.

Fra skipet arrangeres det daglige utflukter under cruiset. Blant annet til vikingmuseet på Borg i Lofoten, til Trondenes kirke og til et spesielt show i kulturhuset i Tromsø. Disse utfluktene med måltider er inkludert i prisen, det samme er nyttårsfeiringen i Nordkapphallen og alle måltider ombord.

Koster å være kar

Prisene på Nordlys starter på 13.400 kroner pr. person i dobbeltlugar for rimeligste lugaralternativ. For plass i suite koster det 18.500 kroner pr. person.

Transport til og fra Bodø kommer i tillegg, men fly tur/retur Oslo-Bodø er inkludert om man kjøper reisen hos Globetrotter, som tar fra 15.400 kroner for cruiset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polarlys går i tilnærmet vanlig rute, og kommer fra Kirkenes nyttårsaften. Men rederiet prioriterer å forsøke å selge hele og halve rundturer Bergen-Kirkenes, og det er bare når man nærmer seg nyttår at man eventuelt kan slutte seg til reisen på en kortere strekning.

Markedssjef Rolf Gunnar Monsen virker dessuten sikker i sin sak når han sier at hurtigrutene ikke vil bli rammet av dataproblemer ved årtusenskiftet. Men i og med at de alle ligger ved kai når datoen skifter, slipper man i det minste å drive rundt på Lopphavet de første dagene av det nye tusenåret.

Salget startet sist vinter, og så langt er halvparten av billetten solgt, ifølge Monsen. Det er altså rikelig plass igjen, selv om suitene og minisuitene nå er utsolgt på begge de skipene som vil ligge ved Nordkapp nyttårsaften.