Appen for deg som hater å betale regninger

Nå skal du endelig slippe å skrive inn lange kid- og kontonumre.

Det skal bare ta 12 sekunder å få inn all informasjon fra en faktura og inn på mobilen din. Er du kunde i en av de store bankene i landet, skal du kunne overføre informasjonen rett til mobilbanken. Foto: Appelsin IT
Det skal bare ta 12 sekunder å få inn all informasjon fra en faktura og inn på mobilen din. Er du kunde i en av de store bankene i landet, skal du kunne overføre informasjonen rett til mobilbanken. Foto: Appelsin IT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny app til iPhone skal sørge for at du aldri lenger trenger å skrive inn lange kid- og kontonumre fra regningen din.

- Den gjør det gøy å betale regninger, påstår Benedicte Raae i Appelsin IT, selskapet som har utviklet appen.

Uansett om du har regningsskrekk, eller bare synes det er kjedelig å fylle inn de lange sifrene, skal appen være gøy å bruke.

- De som har testet ut appen synes nesten det var som å spille et spill, her var det voksne menn som var tilbake i Super Mario-land. Det er gøy, enkelt og tidsbesparende, sier Raae.

LES OGSÅ: Kid-nummer er faktisk en bra ting

Henter tallene fra fakturaen

Om det noen gang blir gøy å betale regninger, stiller vi oss skeptiske til. Men enklere og mer tidsbesparende kan det absolutt bli.

Den nye appen lar deg nemlig ta bilde av en faktura, og hente all informasjon du måtte trenge for å betale en regning i nettbanken din.

- Du kan skanne alle tallene på en faktura, for eksempel kid-nummeret, beløpet og kontonummeret. Til og med betalingsfristen kan du skanne inn, sier Raae til DinSude.

Når du har skannet inn tallene, kan du enten sende informasjonen til en e-postadresse eller klikke og lime informasjonen inn i nettbanken. Best av alt, du kan få appen til å gjøre jobben for deg:

- Du kan logge deg inn i nettbanken din, så fyller appen tallene inn for deg automatisk, forklarer Raae.

Appelsin har nemlig gjort appen kompatibel med nettbankene til noen av de største bankene i Norge og Sverige.

- Foreløpig er appen kompatibel med Skandiabanken, DnB NOR, Nordea og Fokus bank, sier Raae, som forklarer at de prøver å få med seg flere banker etter hvert.


Pris og lanseringsdato

Med mindre Apple bruker unormalt lang tid på å godkjenne appen, vil den være tilgjengelig i løpet av juli. Pris er ikke satt, men Raae sier de ser for seg en pris på rundt 40 kroner.

Foreløpig er det ingen planer om å lansere appen på Android.

- Slik markedet er nå, er vi rett og slett usikre på betalingsviljen til Android-brukere, både i Norge og internasjonalt, sier Raae.

DinSide har forøvrig ikke testet fakturaskanneren.

 Foto: Appelsin IT
Foto: Appelsin IT Vis mer


Ikke alene på markedet

Applikasjoner som skanner kid-numre finnes allerede. I fjor omtalte vi Fokus Banks nye app, der du kan ta bilde av kid-nummeret, slik at du slipper å fylle det inn i nettbanken. Fokus Banks app finnes til både Android- og iOS-plattformer, men fungerer bare for kunder av banken.

Det finnes også skanne-apper til telefoner, som ikke bare leser av konto- og kid-numre, men som kan samle inn annen informasjon. Appen Prizmo gjør iPhone-telefonen til en skanner, og lar deg samle inn informasjon fra forretningskort, tavler, regninger eller andre dokumenter. Tenk så kjekt det er å skanne inn kassalappen i en butikk, for å få kartlagt eget forbruk?

DinSide konkluderte med at applikasjonen var lett å bruke og glimrende eksportmuligheter, men det var mye vi ikke var fornøyde med. Les hele anmeldelsen her.