Apotekvarer billigst på matbutikken

Bare tilbudsprisene klarer å konkurrere om å være billigst.

UGUNSTIGE APOTEKPRISER: Hygieneprodukter koster langt mer på apotek enn i dagligvarebutikk, viser vår prissjekk. Foto: Colourbox.com
UGUNSTIGE APOTEKPRISER: Hygieneprodukter koster langt mer på apotek enn i dagligvarebutikk, viser vår prissjekk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bør man handle tanntråd og paracetamol på apoteket, eller er det rimeligere i dagligvarebutikken?

DinSides kjappe prissjekk viser at man kan spare mye ved å droppe apoteket, men at det kan være vanskelig å spore opp de samme varene begge steder.

Billigst på syv av ni varer

Vi har sjekket pris på et utvalg varer som selges både på apoteket og i dagligvarebutikkene. Priser er innhentet på Vitus Apotek, Kiwi og Rema 1000.

Totalt syv av ni varer var desidert dyrest på apoteket vi sjekket.

Dessuten er de to produktene som er billigst på apoteket, kun rimeligere ved kjøp av to varer. Dette gjaldt barnetannkrem eller barnetannbørster, som var på tilbud til to for prisen av én.

På én vare ble det gitt 30 prosent rabatt hos Vitus Apotek, men MAM-smukkene var likevel dyrere der enn på Kiwi.

Enkelte varetyper var priset rundt 50 prosent høyere på apoteket. Dette gjaldt blant annet paracetamol. Kun Antibac hadde identisk pris hos både dagligvarebutikkene og på apoteket vi sjekket.

Les også: Dette er fortsatt like billig som i 1980

Ikke helt det samme

Det generelle inntrykket etter prissjekken er at butikk og apotek ofte fører tilsvarende varer fra forskjellige merker, men at det jevnt over er billigst hos dagligvarebutikkene.

Blant annet gjelder dette fluortabletter, der vi har sammenlignet varer fra to produsenter. Her blir stykkprisen per tablett 37 øre hos Kiwi, og 47 øre på apoteket.

Gerd Byermoen, informasjonssjef for Vitus Apotek, forklarer prisforskjellene med at apoteket blant annet har et langt større utvalg på legemidler uten resept, og at de dessuten er eksperter på legemidler og deres virkninger.

- Vi har personale med stor kompetanse, som kan bruke tid på veiledning. Dette medfører naturlig nok at vi også har større kostnader enn dagligvarekanalen, sier Byermoen.

Hun påpeker at det også kan være forskjeller på innholdsstoffer og råvarer i produkter som tannbørster, tannkrem, smukker og Antibac, som påvirker prisen.

- MAM-serien som finnes i apotek er for eksempel ikke den samme som i dagligvare, hevder Byermoen.

Les også: Lysten på noe godt? Her er det billigst

Priser på hygieneprodukter
ProduktKIWIVitus Apotek
Antibac 50 ml29,929,9
Zendium Postmann Pat-tannkrem19,935,9 (to for en)
Jordan Baby tannbørst24,934,9 (to for en)
Weifa Fluormax 50 mg175 stk/Flux 50 mg 200 stk64,994,9
Mam smukker 2 stk 0-6 mnd39,964 (44,8)
Paracetamol 500 mg 20 tabl*2639,5
Ibux 200 mg 20 tabl*3649
Jordan Expand tanntråd*3449,9
Lypsyl Aloe vera19,936,9
*Priser Fra Rema 1000. Oppgitte priser er innhentet i perioden 5.-8. nov. Evt tilbud i parentes.


Les også: Nå blir reseptene elektroniske

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer