Åpner for nattåpne barnehager

For et par uker siden skrev vi om kveldsåpne barnehager. Nå planlegges det å starte nattåpne barnehager flere steder i landet.

Regnbue i vest

Eiendomsinvestor og barnehageutbygger Tore Andersen i Bergen, planlegger å bygge Hordalands første døgnåpne barnehage i Myrdal, noen kilometer utenfor Bergen sentrum, ifølge Åsane Tidende.

Andersen forteller lokalavisen at han ønsker å tilby foreldre med sene kvelder eller nattevakter muligheten til å la barna overnatte i barnehagen.

Nå driver han Regnbuen barnehage i Haukedalen, på Breistein og Kokstad. I tillegg åpner han det som vil bli Norges største barnehage på Hylkje - med plass til opptil 250 barn på over 1.500 kvadratmeter.

Det er flere gigantbarnehager under oppføring i Hordaland. Les mer.

Les mer i Bergens Tidende

Montessori i Øst

I Elverum arbeider Montessoribarnehagen med å etablere en døgnåpen barnehage, ifølge Østlendingen.

Kikki Åsheim, styremedlem i Elverum Montessoriforening forteller avisen at de leter etter et bolighus med god plass og godt uteområde.

- Noen trenger plass på grunn av turnus, studier eller at de mangler sosialt nettverk fordi de er innflyttere, forteller Åsheim til Østlendingen.

Tilbudet vil være fleksibelt, men innen bestemte rammer. Man kan ikke levere barnet og bli borte et par dager! Men en nattevakt har rimeligvis behov for pass både natta og noen timer utover dagen neste dag for å sove ut.

Les mer i Østlendingen