Anoreksi også for voksne

Trodde du at anoreksi bare handlet om ungjentene? Voksne kvinner og menn kan også rammes av spiseforstyrrelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anoreksi er som regel noe vi forbinder med tenåringsjenter. Men også mange middelaldrende kvinner kan ha store problemer med spiseforstyrrelser.

Traumatiske hendelser
Ifølge ABC News lider mellom en og tre millioner middelaldrende kvinner av anoreksi eller bulimi. Det vil si at en av ti pasienter med spiseforstyrrelser er over 40.

Doktor Ed Cumella ved et senter for spiseforstyrrelser i Arizona sier til ABC News at det er flere ting som skaper problemet for kvinnene.

- De har opplevd skillsmisse, bortgang av en eller begge foreldre, en traumatisk sykdom som brystkreft, barn som forlater hjemmet. Alle kvinner med lav selvtillit som har gått gjennom slike ting risikerer lidelsen, sier han til ABC News.

Trenger behandling
Det er en stor forskjell på en kvinne som vil gå ned litt i vekt og en kvinne med anoreksi. Ifølge ABCs ekspert blir en kvinne med spiseforstyrrelser besatt av vekten, aktivitetsmønster og diett. De vil miste mer enn bare litt vekt. Ofte er de underliggende problemene mentale.

Uansett om anoreksi-pasienten er i tenårene eller i 40-årene, får de omtrent den samme grunnleggende behandlingen: Få kontroll over livet. Forskjellen er at eldre pasienter ofte er bedre pasienter, fordi i motsetning til tenåringen som tvinges til behandling av foreldrene, kommer voksne pasienter fordi de selv ønsker det.

LES OGSÅ SAKEN: ANOREKSI SOM RELIGION

 

Mozon.no, 21.10.2005