<B>FIKK JOBB:</B> Svenske Anna Krigsman Simonsen la ut en svært kreativ cv på Youtube. Nå har hun jobb og har fått flere jobbtilbud. Foto: Youtube
FIKK JOBB: Svenske Anna Krigsman Simonsen la ut en svært kreativ cv på Youtube. Nå har hun jobb og har fått flere jobbtilbud. Foto: YoutubeVis mer

Annas kreative cv ble en hit

Mange jobbeksperter advarer mot å ty til altfor kreative cv-er og jobbsøknader. Men enkelte ganger kan det være lurt å stikke seg ut i mengden.

For noen uker siden skrev vi om svenske Anna Krigsman Simonsen, som i sin søken etter ny jobb, valgte å være litt ekstra kreativ.

Simonsen opprettet en egen nettside, Annatjobb.nu, der hun har lagt ut et lydklipp med arbeidsprøve, cv i papirform, og en cv i Youtube-versjon. Alt dette under parolen «Gi Anna en annen jobb». Flere arbeidsgivere og bemanningsbedrifter advarer jobbsøkere mot å være for kreative når de skal søke jobb, men for Simonsen har ikke den kreative ideen vært annet enn positiv.

Fikk jobb

Etter at Simonsens nettside ble publisert og ble kjent, var det flere som kunne komme med jobbtilbud.

Simonsen fikk seg en vikariatstilling i et mediebyrå. Nå er vikariatet snart over for Simonsens del, og hun er klar for nye utfordringer. Og hun kommer uten tvil til å bruke YouTube-cv-en og nettsiden til å promotere seg selv.

- Mange har fortalt meg at ideen var kjempegod, og at jeg og min personlighet kommer bedre frem på denne måten, sier Simonsen til DinSide.

Hun er ikke tvil om at nettsiden har virket i positiv favør for hennes del.

- Den har absolutt bidratt til at jeg har fått flere jobbtilbud. Jeg har også fått en del oppmerksomhet fra jobbcoacher, som synes ideen var jättekul.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Må skjønne humoren

Simonsen sier også at enkelte har vært skeptiske til måten hun fremstiller seg på, både på Youtube og nettsiden.

- Det er noen som har sagt at jeg kan virke litt useriøs, men meningen er ikke å være useriøs med å lette opp det seriøse, forklarer Simonsen.

Hun er likevel ikke redd for at hun skremmer bort potensielle arbeidsgivere ved å fremstå på den måten hun gjør.

- Det er noen som forstår meg og humoren min, og andre som ikke forstår det. Jeg tenker slik at dem som ikke har humor i det hele tatt, vil jeg virkelig ikke jobbe med, sier Simonsen til DinSide.

Ville du gikk Anna jobb? Se hennes kreative YouTube-cv her.

Tenk deg om før du er kreativ

Er Simonsen et unntak som bekrefter «regelen» om å ikke være for kreativ når man søker jobb? Kanskje. Jobbeksperter DinSide har snakket med, advarer stort sett mot å være for kreativ. Blant annet sier direktør Guri Larsen i Adecco Select at man som hovedregel bør unngå altfor originale cv-er.


- Jeg vil anbefale å ha en ryddig cv som er lett å lese. Jeg har sett så mange rare cv-er, der jobbsøkerne på død og liv skal være superkreative. Folk laster opp i rare filformater, noen har powerpoint-presentasjoner med videoklipp og bevegelser. Én jobbsøker hadde laget cv-en sin som en tegneserie. Alt dette blir too much, sier Larsen til DinSide.

Konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower sier til DinSide at videoer og andre kreative innslag er ok, men bare når man søker enkelte stillinger.

- Noen velger å presentere seg selv på video. Dette kan være lurt hvis man søker på en kreativ stilling eller service-stilling, sier Weider til DinSide.

TIPS OSS! Har du oppskriften på en god cv? Tips DinSides økonomiredaksjon på okonomi@dinside.no eller send en e-post til journalisten.