<strong>STENGT:</strong> Butikken på Stovner i Oslo er lagt ned. Ifølge Amentio Datakjeden fordi leiekontrakten gikk ut.  Foto: Privat
STENGT: Butikken på Stovner i Oslo er lagt ned. Ifølge Amentio Datakjeden fordi leiekontrakten gikk ut. Foto: Privat Vis mer

Amentio Datakjeden sliter fortsatt

Trues av konkurs, stenger butikker, betaler ikke lønn og skiller navnene.

Publisert
Sist oppdatert

Adressa.no forteller at Trondheim kommune nå har begjært trønderbedriften Amentio Datakjeden konkurs.

Til DinSide forteller kemneren i kommunen, Rolf Røkke, at selskapet ikke har betalt skatt fra de ansattes lønninger.

- For å bruke et juridisk begrep: De skylder oss en betydelig sum penger, forteller Røkke.

Store pengeproblemer

Sist gang var det Skatt Midt-Norge som ville ha pengene sine. Denne konkursbegjæringen ble trukket, da de fikk en avtale med Amentio Datakjeden. Hva denne avtalen gikk ut på vil ingen snakke om.

I mellomtiden har Skatt Midt-Norge også begjært Pathfinder Holding AS konkurs; en av eierne bak Amentio Datakjeden. Denne ble også senere trukket.

Men Trondheim Kemnerkontor har ennå ingen avtale med selskapet, og er slett ikke sikker på at de får det heller.

- Det er tydelig at de har store pengeproblemer, forteller Røkke.

Stenger dørene

For å toppe de tre konkursbegjæringene på under én måned, stenger nå mange butikker dørene. Til DinSide har Amentio Datakjeden bekreftet at de skal legge ned butikkene i Drammen og Sandnes.

Men det stanser ikke der.

Tønsberg Blad forteller at butikken i byen nå har stengt dørene, og ber folk ringe et nummer hvor man ikke får noe svar. Ifølge selskapet dreier dette seg om "misforståelser".

<strong>HISTORIE:</strong> En slik nettside eksisterer ikke lenger. Nå er det Amentio, eller Datakjeden.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HISTORIE: En slik nettside eksisterer ikke lenger. Nå er det Amentio, eller Datakjeden. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


DinSide kjenner til at alle de ansatte i Tønsberg er oppsagt, ikke har fått utbetalt normal lønn og at de håper å kunne åpne butikken igjen selv, med blanke ark. Uten Amentio Datakjeden i ryggen.

Også butikken på Stovner er lagt ned. "Datakjeden Stovner har dessverre stengt dørene. Vi ønsker å takke alle være kunder som har handlet hos oss og henviser nå til butikken vår Datakjeden Oslo som du finner i Møllergata 1" står det på en lapp utenfor de tomme lokalene.

Amentios nettsider kan man lese at "på bakgrunn av stor pågang, har vi dessverre ikke anledning til å betjene telefonen".

Disse nettsidene er nå annerledes enn Datakjeden sine. Dette er i tråd med det selskapet tidligere har sagt; at de nå skal skille merkevarene Datakjeden og Amentio, slik det var før sammenslåingen.

Kan forsvinne

Kemneren i Trondheim vil ikke uttale seg om hvor sannsynlig det er at Amentio Datakjeden nå møter sin død i tinghuset.

- Det eneste jeg håper, er at kemnerkontoret får pengene sine. Det er vårt utgangspunkt, sier kemneren Røkke til DinSide.

Ender rettsmøtet med konkurs, vil selskapet avvikles. Noen kan komme og ta over, om de har lyst og penger.

Men som DinSide tidligere har skrevet, får de i så fall en rekke inkassosaker og leverandørproblemer med på kjøpet.

Betaler ikke lønn

Talsmann Finn Rønning i Amentio Datakjeden innrømmer at selskapet har økonomiske problemer, og at de ansatte ikke har fått utbetalt lønn som normalt.

<strong>FORVENTER LØSNING:</strong> Finn Rønning i Amentio Datakjeden satser på å betale regningene.
FORVENTER LØSNING: Finn Rønning i Amentio Datakjeden satser på å betale regningene. Vis mer


Butikken i Tønsberg skal ifølge Rønning kun være midlertidig stengt, på grunn av "bemanningsutfordringer". Han hevder de ikke klarer å skaffe nok folk. Samtidig bekrefter han at de ansatte som nå har fått sparken, ønsker å ta over driften. Men disse samtalene skal ikke ha ført frem.

- Dere klarer ikke å betale dem lønn, sparker dem, og så vil de ta over selv. Da høres det rart ut at problemet er å skaffe nok ansatte?

- Dette er interne forhold jeg ikke ønsker å kommentere, sier Rønning til DinSide.

Forventer løsning

Rønning og de andre i Amentio Datakjeden håper konkursbegjæringen denne gangen vil løse seg slik det har gjort tidligere.

I løpet av de nærmeste ukene kan de ha en løsning på plass, ifølge Rønning. Løsningen skal sikre selskapet en "robust finansiell løsning".

- Hvor sannsynlig er det at Amentio Datakjeden går konkurs?

- Vi jobber med å løse utfordringen vår, og forventer at vi klarer det. Da får vi en aktør det er behov for i det norske markedet, med bredt vareutvalg til lave priser.

Tror du det ordner seg? Sliter du fortsatt med å få varer? Si din mening under artikkelen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer