<strong>SLIK:</strong> Via pressemeldinger. Slik vi Amentio Datakjeden at kommunikasjonen skal foregå fremover.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLIK: Via pressemeldinger. Slik vi Amentio Datakjeden at kommunikasjonen skal foregå fremover. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Amentio Datakjeden slipper konkurs

Amentio Datakjeden har løst problemene, men vil ikke snakke om det.

Publisert
Sist oppdatert

Amentio Datakjeden er på dypt vann.

De har svært mange misfornøyde kunder på nettbutikken sin, og mottatt brev fra Forbrukerrådet hvor de blir bedt om å forklare hvorfor varer de sier er på lager aldri sendes.

Les også: Kundene raser mot Amentio Datakjeden

Problemet er at leverandørene ikke vil sende dem varer. Økonomien er for dårlig. Som DinSide har avslørt den siste uken sitter Amentio Datakjeden med mange inkasso-saker, og de skylder momskroner til Skatt Midt-Norge. Derfor har skattemyndighetene begjært eieren Amentio Holding konkurs.

Les også: Amentio Datakjeden kan gå konkurs

Skatt Midt-Norge skulle etter planen møte Amentio Datakjeden i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag neste uke. Selskapet håpet å slippe dette, og holdt derfor et møte med Skatt Midt-Norge torsdag.

- Vi har vært i dialog med dem og inngått en avtale. Så saken blir løst, forteller daglig leder Finn Rønning i Amentio Holding til DinSide etter møtet.

Trakk begjæringen

Fredag ettermiddag sender Amentio Datakjeden ut en pressemelding for å konkludere med at begjæringen om konkurs faktisk er trukket. Bakgrunnen skal være møtet mellom de to partene torsdag.

"Bakgrunnen for kravet skyldes feil i interne rutiner hos oss. Disse er korrigert for å hindre liknende situasjoner i fremtiden. Vi beklager den negative presse og omtale dette har gitt oss. Dette har skapt unødvendig uro både hos våre mange kunder, våre leverandører og hos våre ansatte" skriver selskapet i pressemeldingen.

"Vi håper vi vil gjenvinne tillit fra markedet, kunder og leverandører gjennom hardt arbeid med sikte på å levere varer fra vårt brede utvalg, gode priser og til avtalt tid."

Skatt Midt-Norge vil ikke si et pip om saken, og hevder de har taushetsplikt i slike saker.

<strong>ROLIG:</strong> Finn Rønning i Amentio Holding mener kundene kan slappe av. Løsningen skal være på vei.  Foto: Skjermdump fra WilsonLearning.no
ROLIG: Finn Rønning i Amentio Holding mener kundene kan slappe av. Løsningen skal være på vei. Foto: Skjermdump fra WilsonLearning.no Vis mer


Vil ikke si noe

Hva løsningen er vil ikke Rønning si noe om. Ifølge en annen pressemelding Amentio Datakjeden la ut på sin nettbutikk skal løsningen være følgende:

"Leverandørene våre stiller opp og sikrer leveranseevne med et bredt sortiment av produkter og løsninger. I tillegg har vi med oss finansielle partnere som bidrar med gode løsninger som sikrer god vareflyt".

Dessuten skal Amentio og Datakjeden markedsføres som to forskjellige merkevarer fremover.

Rønning i Amentio Holding er en stresset mann, som bare blir mer og mer stresset for hver gang DinSide ringer han.

- Jeg har en rimelig travel ettermidag, nå må jeg gå, sier Rønning før vi har fått stilt våre spørsmål.

- Du må vel være interessert i å svare på spørsmål nå som selskapet ditt får massiv kritikk fra alle hold?

- Jeg har svart, jeg. Men nå vil vi kun ta kommunikasjonen via pressemeldinger.

- Er det noen andre jeg kan ringe hos dere, som er litt mindre travel?

Rønning legger på røret.

"Positiv kommunikasjon"

Finn Rønning er inne i sin første uke som daglig leder i Amentio Holding. Selv sier han at dette bare dreier seg om "pro forma", og at han har vært involvert i Amentio Datakjeden siden november i fjor.

Tidligere har han vært norgessjef i Wilson Learning Norge AS. Her tilbyr han blant annet kurs i "Positive Power and Influence". Dette handler om "hvordan kommunisere mer effektivt og øke sin innflytelse gjennom positiv påvirkning. " ifølge deres hjemmesider.

Om Amentio Holding faktisk hadde gått konkurs, ville det ikke vært første gang for Rønning. Han har vært daglig leder i fem forskjellige selskaper som har blitt lagt ned de siste årene. Alt i alt har han hatt roller i elleve selskaper som har blitt nedlagt. To av disse gikk konkurs.

Selv om Amentio Holding ikke har blitt slått konkurs, har selskapet nok av utfordringer. Som DinSide allerede har skrevet ligger det flere inkassosaker i selskapet, og det synes åpenbart at de har store økonomiske problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer