<strong>KONKURS:</strong> Amentio Datakjeden har nå slått seg selv konkurs. Hva som skjer videre nå er usikkert.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KONKURS: Amentio Datakjeden har nå slått seg selv konkurs. Hva som skjer videre nå er usikkert. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Amentio Datakjeden konkurs

Kastet selv inn årene, og etterlater tusenvis av kunder på bar bakke.

Publisert
Sist oppdatert

Amentio Datakjeden har blitt begjært konkurs fra mange hold.

Skatt Midt-Norge ville ha pengene sine, det samme ville Trondheim Kemnerkontor. Også tidligere ansatte har begjært selskapet konkurs for å få lønn, noe de ikke har fått utbetalt den siste tiden.

Butikker stenges, kunder får ikke varene fra nettbutikken og selskapet mangler penger.

Det nye kapittelet i historien er at Amentio Datakjeden nå har meldt oppbud; altså slått seg selv konkurs.

Kan bli reddet

Det har ikke lyktes DinSide å få tak i assisterende konsernsjef og pressetalsmann Finn Rønning.

Men i en intern epost DinSide har fått tilgang til, bekrefter Rønning at de har meldt oppbud på Amentio Datakjeden AS.

De skal nå ha møter med bobestyreren. Inntil videre holdes butikkene stengt. Går møtene som Rønning vil, skal både butikkene og nettbutikkene komme på beina igjen.

Ifølge eposten har de funnet noen som er interessert i å kjøpe opp boet, slik at selskapet kan leve videre.

Kunder sliter

"Det er med andre ord ikke grunnlag for å ha aktiviteter i påsken. I beste fall kan vi komme i gang så raskt som mulig etter påske" skriver Rønning i eposten, før han avslutter med:

"Vi følger derfor opp med ytterligere informasjon."

Men selv om butikkene holdes stengt, er nettbutikken fortsatt åpen. Mange venter nå på varer som skal leveres, og reklamasjonssaker som ikke kan behandles. Ifølge Adressa dreier det seg om flere tusen kunder som ikke får varene sine. Et svar fra selskapet til en kunde, som DinSide har fått tilsendt, lyder:

<strong>STENGER:</strong> Flere butikker har den siste tiden stengt dørene. Nå stenger alle dørene inntil videre.  Foto: Privat
STENGER: Flere butikker har den siste tiden stengt dørene. Nå stenger alle dørene inntil videre. Foto: Privat Vis mer


"Dessverre har vi ikke anledning til å behandle din retur pr. dags dato. Vi har for tiden finansielle utfordinger som det jobbes med å få en løsning på i løpet av denne uken."

Vanskelig å få penger

"Forbrukerrådet har fått mange klager og henvendelser på Amentio Datakjeden AS siden de startet opp" skriver rådet på deres nettsider.

Tilsammen 392 henvendelser er registrert siden april 2006.

Når blir det ikke akkurat enklere å være kunde hos selskapet; forbrukernes rettigheter ved en konkurs er nemlig begrenset.

Har du allerede betalt for varen, må du kreve penger fra konkursboet. Det vil si pengene selskapet satt med da det gikk konkurs. Fra et selskap som Amentio Datakjeden, som skyldte mye penger til mange, kan det i praksis være vanskelig å få tak i disse pengene.

"Går selskapet konkurs, som i dette tilfellet, vil pengene høyst sannsynlig være tapt" skriver Forbrukerrådet.

Betalte du med kredittkort, er du heldigere. Da kan du kreve pengene for varen du ikke mottok direkte fra banken. Om du skulle betale varen på Posten, er du selvsagt også utenfor fare. Om selskapet blir reddet av nye eiere kan det også ordne seg, men dette er altså usikkert ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer