<strong><B>BESTILLINGSKNAPP:</strong></B> Med denne trenger du aldri å løpe til butikken mer når du er tom for vaskepulver, hevder Amazon. Foto: AMAZON
BESTILLINGSKNAPP: Med denne trenger du aldri å løpe til butikken mer når du er tom for vaskepulver, hevder Amazon. Foto: AMAZON Vis mer

Amazon med automatisk refill

Lanserer smart knapp som bestiller for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en dag da vi skylder å gjøre folk oppmerksom på at nei, det er ingen aprilspøk.

For det er det faktisk ikke når Amazon nå lanserer en knapp du kan feste på vaskemaskinen, oppvaskmaskinen, kaffetrakteren og annet utstyr som trenger påfyll.

Lanserer Echo: Amazon med personlig assistent

Trykker du på knappen, sendes en automatisk bestilling til Amazon. Og vips! Et par dager senere (i hvert fall om du bor i USA) kommer nytt pulver eller nye kapsler i posten.

Hvilke produkter du vil etterbestille med trykk på knappen, setter du opp i en mobil-app.

Bare for Prime-kunder

<strong><B>PRIME:</strong></b> Amazon Prime er tilgjengelig for norske brukere, men det er lite å få ut av det for oss. Foto: TORE NESET
PRIME: Amazon Prime er tilgjengelig for norske brukere, men det er lite å få ut av det for oss. Foto: TORE NESET Vis mer

Dessverre gjelder tilbudet bare såkalte Prime-kunder. Det betyr at du betaler et fast, årlig beløp for å få spesielle tilbud fra Amazon.

Selv om det teknisk sett er mulig å registrere seg og logge seg på som Prime-kunde også for nordmenn, er så godt som ingen av tilbudene tilgjengelige.

Amazon-telefonen: Overrasker stort!

Det gjelder også «Dash», som den automatiske påfyll-funksjonen er kalt.

Kan limes over alt

<strong><B>SETTES OPP I APP:</strong></b> Via mobilen bestemmer du hvilke produkter som du ønsker påfyll av. Foto: AMAZON
SETTES OPP I APP: Via mobilen bestemmer du hvilke produkter som du ønsker påfyll av. Foto: AMAZON Vis mer«Dash»-knappen leveres med en spesiell type lim som Amazon hevder kan brukes flere ganger. Dermed kan du bare fjerne den og feste den på et nytt produkt etter behov.

Foreløpig er det ikke alle produkter som kan re-bestilles på denne måten. Men Amazon har inngått avtale med en imponerende liste av varemerkeprodusenter.

- Slipper «løp og kjøp»
Et av argumentene for Dash-knappen er for øvrig at du slipper å løpe til butikken i siste liten for å skaffe deg vaskepulver lørdag kveld.

Fremtidens handleløsning: Skann strekkoden - få varen levert på døra

Men da må du altså huske på å trykke på knappen allerede onsdag kveld, når du ser at det minker i beholderen...

Her er Amazons video som viser hvordan det fungerer:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer