<strong>ALTINN:</strong> Leveringsproblemene ved Altinn skal nå være løst, melder Brønnøysundregistrene. Foto: Colourbox/Altinn
ALTINN: Leveringsproblemene ved Altinn skal nå være løst, melder Brønnøysundregistrene. Foto: Colourbox/AltinnVis mer

Altinntrøbbel over - igjen

Altinns leveringsproblemer skal nå være løst.

Altinn har på nytt hatt problemer med leveringen av data til norske skatteytere. Tirsdag ettermiddag meldte NRK.no at fire av ti ikke fikk tilgang til skatteoppgjøret, som mandag ble gjort klart for 372.000 såkalte e-aktører (personer som har takket nei til å motta papir-opplysninger fra Skatteetaten).

Noe før klokka fire tirsdag ettermiddag melder Brønnøysundregistrene at feilen nå er funnet, og at den blir rettet.

– Vi beklager at brukerne våre ble rammet av denne feilen. Utover ettermiddagen og kvelden forventer vi at Altinn-løsningen fungerer som den skal, sier Håkon Olderbakk ved Brønnøysundregistrene i en pressemelding.

Rammet bare brukere via ID-porten

Feilen lå hos Altinn, men rammet bare brukere som gikk inn via ID-porten.

– Leverandørene våre har nå lokalisert feilen og den rettes umiddelbart. Feilen har ingenting med kapasitetsproblemer å gjøre, men skyldtes en feil i en underliggende teknisk modul som ble innført ved oppgradering av systemprogramvare i Altinn i begynnelsen av juni. Feilen slo til for fullt først mandag ettermiddag, sier fungerende avdelingsdirektør i Avdeling for nasjonal e-forvaltning og infrastruktur, Håkon Olderbakk i pressemeldingen.

Kommer du deg fortsatt ikke inn i ettermiddag? Da bør du slette informasjonskapslene (cookies) i nettleseren.

Ikke første gang

Dette skal ikke ha vært problemer av samme art som rammet virksomheten hardt i forkant av fristen for levering av selvangivelsen i vår. Halvannet døgn etter at selvangivelsene ble lagt ut på Altinn, var det kun 300.000 skatteytere som hadde fått tilgang til å sjekke dataene. Det tok flere dager før tjenesten fungerte igjen, og rundt leveringsfristen 30. april ble brukerne igjen advart om fare for nedetid.

Artikkelen fortsetter under annonsen