Alternative Mari Maurstad

Mari Maurstad er trebarnsmor, har eget enmannsshow og gjør knallsuksess på scenen. Hvordan får hun egentlig tid til seg selv oppe i alt? Vi har snakket med Mari om meditasjon, trening, alternativ medisin - og indre helse.

Mari Maurstad både skriver om og spiller ut situasjoner der hun beskriver sin stressede hverdag. Ungene maser, mobilen ringer, potetene koker over og plutselig kommer man på at man har glemt å hente minstemann i barnehagen.

- Er din hverdag like stresset som du ofte gir inntrykk av?

- Ja! Jeg lever et liv der det er full fart hele tiden. Det jeg har lært meg med årene er at jeg må sette av tid til meg selv og hente inn energi for å klare denne livsstilen. Før mediterte jeg mye, men det har jeg rett og slett ikke tid til lenger. Meditasjon krever regelmessighet. Nå driver jeg med Qigong og thai-chi. Dette er pusteøvelser og bevegelser hvor alle øvelser er knyttet til forskjellige organer i kroppen. Det er blitt viktig for meg å ta vare på min indre helse i form av indre arbeid og energitrening for å klare å holde tempoet oppe, forteller Mari.

- Jeg tar meg tid til å ta aromaterapi, fotsoneterapi og frisøren regelmessig. Selv om det fort kan bli litt penger av det, er det bare så deilig å få energi på denne måten. Jeg slipper å fokusere på å hente energien selv, og kan bare nyte og ta i mot. legger hun til.

- Er du opptatt av fysisk helse

- Ja, jeg er veldig opptatt av helse. Men både indre og ytre helse henger jo ofte sammen. Jeg synes alle burde være opptatt av helsen sin. Vi har alle fått utdelt en kropp til å leve vårt liv i, og da synes jeg ikke det er særlig smart å ikke ta vare på helsen sin. Spesielt ikke med så mye helseopplysning man får i dag. Jeg synes for eksempel det er skikkelig teit å røyke. Jeg er også allergisk mot røyk, og det kan ofte være ganske slitsomt.

- Jeg prøver å ta så godt vare på helsen som jeg bare kan i hverdagen, men jeg er ikke noe flink til å lage mat. Det er bare gørrkjedelig, og da blir det ofte litt lettvint mat hjemme hos oss. Noen ganger kunne jeg ønske at jeg kunne kose meg med matlagingen, - men jeg synes det kjedelig. Og så har jeg barn som synes at middag er kjempevondt, så da er det ikke alltid like motiverende å skape de mest originale kulinariske rettene, ler Mari.

- Jeg er også allergisk mot syrer, så det må jeg ta hensyn til det når jeg lager mat. Jeg kan ikke spise mat som appelsiner, jordbær, eller sitron - og jeg kan ikke drikke champagne heller. Men jeg overlever uten jordbær og champagne, altså!

- Trener du?

- Jeg har alltid trent mye. Før drev jeg mye med ballett og jogging, og var også med på en del gateløp. Jeg danser fortsatt, men nå er det mest hjemme i stua. Jeg er av den typen som være best, ha best kondisjon, være mykest og hoppe høyest. Og da er det jo ganske greit å trene i stua, for der har jeg ikke så mye konkurranse og er den beste uansett! Jeg driver også mye med stretching-øvelser for å holde meg myk, og så rir jeg litt innimellom.

- Hva er ditt forhold til alternative behandlingsformer?

- Så langt det lar seg gjøre bruker jeg homeopatisk medisin på meg selv og barna. Jeg har selv brukt homeopatisk medisin i de siste ti årene, og har utviklet en stor interesse for alternative behandlingsformer. Jeg har vel prøvd det meste av alternativ behandling, og elsker å tilegne meg ny kunnskap om emnet. Det har ført til jeg etter hvert har lært ganske mye om alternative behandlingsformer. Nå vet jeg som regel selv hvilket homøopatisk middel jeg trenger for de og de plagene. I homeopatien er det slik at alle mennesker har sitt eget middel - så det er ikke slik at ett middel hjelper mot den og den plagen på alle mennesker, forteller Mari.

- Gjennom å bruke alternativ medisin har jeg selv lært å kjenne min egen kropp bedre, og forstår når kroppen forteller meg at jeg må ta det litt med ro. Jeg håper bare at den sier fra på et passelig tidspunkt, smiler den energiske skuespillerinnen.

 

Mozon.no, 2001