Alternativ påskeferie til lavpris

Ikke alle nordmenn kaster seg over skiene når påsken kommer. Ønsker du alternativ påskeferie langt fra fjell og vidde, kan det være gode tilbud å hente i byen og ved sjøen.

Nordmenn er født med ski på beina. I alle fall noen av oss. Og er man det, er det lite som kan holde en ekte snøelsker borte fra fjellheimen i påsken. Men er du en tviler som egentlig ikke lar deg frelse av de kritthvite vidder, finnes det alternativer til hjemmepåsken.

Tropebad

Tropisk aroma på Skjærgården Hotell ...
Tropisk aroma på Skjærgården Hotell ... Vis mer

Du kan faktisk nyte tropevarme og deilig badevann på flere hoteller. I fjæresteinene ved Langesund (utenfor Porsgrunn) ligger Quality Skjærgården Hotell. Her finner du badeland med varmt vann og god lufttemperatur. Med nordisk hotellpass fra Quality-kjeden kan du i påsken få dobbeltrom inkludert frokost og fri adgang til badeland for 1130 kroner per døgn. Har du med deg barn (3 til 15 år) kan disse dele rom med deg for 200 kroner ekstra i døgnet.

Fortsatt er det ledig plass, men det opplyses at det bruker å være fullt påskehelgen.

Asfaltpåske

Flere hoteller i byene kan gi gode helgetilbud hele påsken. Ved Clarion Ernst Hotell i Kristiansand kan du i påsken få dobbeltrom fra 670 per døgn. Dette skal være omkring 60 kroner i avslag per døgn per rom.

- Det er mulig å skaffe billigere pakketilbud dersom man bor her for eksempel en uke, eller kommer som gruppe, forteller bookingkontoret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet ligger i sentrum av Kristiansand og holder åpent med restauranter, barer og nattklubber stort sett hele påsken. Ønsker du å ordne aktiviteter som havfiske og fjellklatring, kan dette avtales med hotellet på forhånd. For barna er det kanskje ikke så mye å finne på, men hotellet viser videofilmer beregnet på de små.

Også i Oslo kan man feriere midt i byen i påsken. På Radisson Hotel Plaza kan du hele påskeuken bo til weekendpriser. Det betyr at du betaler omkring 1.090 kroner per døgn for et dobbeltrom. Da er du nesten garantert utsikt over Oslo eller fjorden.

- Dette er nok ikke noe utpreget barnehotell, men vi har svømmebasseng på toppen som er åpent for alle våre gjester, forteller Sjur Ålvik ved Plaza Hotell.

Oslo er blitt en ganske åpen by med mye tilbud for tilreisende også i påsken, og hotellet har merket økt pågang av påsketurister de siste årene. Men du kan likevel regne med at det er lett å få rom.

To verdener i ett

Søte drømmer på Holmenkollen Park Hotell...
Søte drømmer på Holmenkollen Park Hotell... Vis mer

Er du usikker på hva du vil? Kanskje ønsker noen i familien å gå på ski mens andre vil sjekke museum og bygater. Da kan Holmenkollen Park Hotell Rica være et alternativ. Her kan du bo rett ved skiløyper og akebakker i Oslomarka (gitt at sneen holder til påske), mens du har storbyen med tilbudene her en liten buss- eller t-banetur unna (hotellet tilbyr gratis shuttle-buss til Oslo sentrum).

- Vi opererer med nesten halv pris i påsken, og har relativt godt med plass, forteller Margrete Beschi ved Holmenkollen Park Hotell.

Dette betyr at du kan få dobbeltrom fra 600 kroner per døgn. Barn i barneseng er gratis, mens vanlig ekstraseng koster 100 kroner per døgn. Prisen er inkludert frokost. I tillegg får gjester fri tilgang til fasiliteter som svømmebasseng, boblebad og et nytt fitness-senter med trimapparater, golfsimulator og klatrevegg. Er det plass, vil alle gjester få utsiktsrom.

Furet, værbitt

Selv i Nord-Norges barske og værharde kyststrøk begynner våren å melde seg i begynnelsen av april. Drømmer du om salt sjø og blankskurte fjæresteiner ytterst i havgapet, kan påskeferie på rorbu eller fyr være tingen.

I Lofoten kan du for eksempel losjere hos Hattvika Brygger i Ballstad. Er du heldig får du ha stedet nesten for deg selv. Restauranten holdes stengt i påsken, men leilighetene har kokemuligheter, så det blir som å være på hytta.

Hyttene koster fra 550 til 1.000 kroner per natt, og har plass til tre til åtte personer. Det er også mulig å leie båt, men interessen for dette vil nok avhenge av været…

Det finnes flere fyr til leie langs norskekysten. Selv om mange av dem er stengt til over påske, kan det være verdt et forsøk å undersøke om det er åpent og ledig. Obrestad Fyr utenfor Stavanger er et av disse. Her er riktignok det meste allerede utleid i påsken, men fra påskeaften er et av bygningene ledig.

Obrestad fyr kan skilte med flere bomuligheter. Du kan leie hybelleiligheter for to personer til 400 per døgn eller 1.500 per uke. Du kan også leie det såkalte Rundehuset med plass til seks personer for 700 per døgn eller 2.500 per uke. Selve Fyrmeisterbustaden har også plass til seks personer. Her koster det 500 kroner per døgn eller 2.000 per uke. (Fyret har også leiemuligheter i vinterhalvåret til mye lavere priser…)

Les mer om fyrene i 1042 TARGET="_top">vår artikkel fra i sommer.