Alt om reiseforsikring

FELLER: De aller fleste av oss har reiseforsikring: Enten en kortidsforsikring for hver ferie vi bestiller, via kredittkortet, eller gjennom en helårsavtale. Men hva lønner seg, og hva er fellene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det første du bør gjøre er å hoppe over "enkelttur-forsikringene". DinSides klare anbefaling er at du tegner en helårsforsikring.

Dette anbefaler vi faktisk selv om du også har reiseforsikring via kredittkortet ditt, gjelder det deg kan du lese forklaringen her.

Pris på helårs- og enkelttur

For deg som lever med en to ukers horisont, er selvsagt det å forsikre seg for en bestemt sydentur det billigste alternativet. Når du velger helårsforsikring må du nemlig betale et noe høyere beløp med en gang. men spør du oss er forskjellen minimal, og absolutt verdt prisen.

Eksempel: For en 14 dagers forsikring betaler du 570 kroner, mens den samme helårsforsikringen for en person i samme selskap kun koster 300 kroner ekstra.

Du trenger mao. ikke å reise mye før du har spart inn den lille prisforskjellen. Men fordelene med helårsdekning er flere: De fleste selskapene dekker da også hendelser til og fra jobb, og på hytteturer.

I tillegg har du selvsagt fordelen av å slippe å huske å forsikre deg, hver eneste gang du står på reisefot.

For å se våre priseksempler, samt hva som er fellene og fordelene med å ha reiseforsikring via kredittkortet, må du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Trenger du egentlig reiseforsikring?

Ja, vi anbefaler alltid reiseforsikring. For selv om EØS-avtalen sikrer deg medisinsk hjelp, vil du jo ikke få dekket en krone dersom du blir frastjålet eiendelene dine.

EØS-avtalen gir altså rett til offentlig behandling på lik linje med landets egne innbyggere, i alle EU og EØS-land.

Men: Det innebærer også at den dekningen du får vil være avhengig av reglene i det aktuelle landet. Dersom de som bor i landet må betale egenandeler, må også du gjøre det.

EØS-avtalen gjelder alle norske statsborgere og deres ektefeller, familiemedlemmer og barn under 25 år. Før du reiser bør du ta med deg en blankett (E-111), som bekrefter at du er med i den norske folketrygden.

DinSide anbefaler likevel at du har en privat reiseforsikring:

  • Bedre dekning. I mange land får du ikke dekket utgifter til medisinsk behandling fullt ut.

    Dersom du er i et land utenfor Norden, og får ekstra utgifter til hjemreise fordi du er blitt syk eller utsatt for en ulykke, må du normalt betale disse ekstrautgiftene selv.

  • Kvalitetsforskjeller. I tillegg er det store forskjeller i enkelte land mellom det offentlige og private tilbudet - som oftest til det privates fordel.

    Enkelte steder kan du f.eks. risikere å måtte betale ekstra for å få tilsyn av sykepleier.

  • EØS-avtalen gir deg bare medisinsk tilsyn/behandling. En reiseforsikring vil derimot også dekke tyveri og tap av reisegods, i tillegg omfattes også utgifter til hjemtransport.
For å se våre priseksempler, og ikke minst hva som er fellene og fordelene med å ha reiseforsikring via kredittkortet, må du trykke på lenkene nederst til venstre i artikkelen.