Alt du trenger å vite om netthandel

Vi gir deg ekte livetester av norske og utenlandske nettbutikker. Her kan du lese om fordelene, men også fellene på nettmarkedet. Trykk her for å gå rett til vår nye stortest av norske nettbutikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva må du egentlig vite om, eller passe på ved netthandel?

Å handle via Internett er i praksis det samme som å bestille på postordre, over telefon, eller fra TV-shop.

Du kan se flotte bilder, men har ingen mulighet til å undersøke eller kjenne på varen. Det gjør det ekstra viktig for deg å vite hvilke rettigheter du egentlig har, dersom varen ikke er som lovet, eller du skulle ombestemme deg.

Vi i DinSide er opptatt av at du til enhver tid skal gjøre de beste og tryggeste kjøpene, og her trenger vi din hjelp! Vi kommer selv til å teste om nettbutikkene holder det de lover, men trenger også å få vite om dine erfaringer.

Har du noen gode tips om hvor du bør, eller ikke bør kjøpe CDer, klær, datamaskiner, bøker, gaver, møbler eller andre ting på Internett så send oss en mail.

Vi må samarbeide!

Fordelen med netthandel er at det er enkelt å sammenligne priser med andre leverandører, du har mer tid til å bestemme deg for å kjøpe, og du kan finne informasjon og tester på produkter før du kjøper dem.

Din beste kilde til slike tester skal selvfølgelig være DinSide, hvor du til enhver tid kan lese forbrukertester innen bil, data og økonomi. DinSide er et objektivt magasin, som ikke er kjøpt eller betalt av noen. Det du leser her skal du kunne stole på! Nettbutikkenes anmeldelser er selvsagt også en kilde til informasjon, men bærer naturlig nok preg av at de ønsker å selge mest mulig.

Dårlige norske nettbokhandlere

Vi er ikke fornøyd med brukervennligheten og utvalget til de norske nettbokhandlerne. Hva synes du?

Vi er derimot mektig imponert over Amazon.co.uk! som yter en service langt over gjennomsnittet.

Kredittkort og svindlere på nett


Er du usikker om du bør oppgi ditt kredittkortnummer på nettet, og vil vite hvordan du unngår kredittkortsvindlerne bør du klikke her.

Har du allerede falt i fella kan du nekte å betale regningen

Angrefrist

Handler du fra utenlandske nettsteder er angrefrist og garanti ofte fremmedord. I Norge kan du derimot angre ditt internettkjøp innen 10 dager, og snart vil dette også gjelde i hele EU. Angrer du?

Forbrukerrettigheter

Visste at du har de samme forbrukerrettighetene på internettkjøp i Norge som ved kjøp i vanlige butikker. Du bør bruke din klagerett dersom du har fått en vare med en mangel eller produktfeil. klikk her