Alle med lokaltakst

Nå har endelig de siste teleleverandørene kommet etter med sine landsdekkende lokalsoner, og vår telefonkalkulator er selvfølgelig oppdatert med de nye prisene.

Nå kan endelig alle telefonselskapene tilby deg lokaltakst i hele Norge. Det betyr at uansett om du ringer med eller uten prefiks så betaler du omtrendt det samme til alle innenlandske faste telefonnummer. Du kan dermed like billig la skravla gå med naboen over gata som med gamle venner i fjernere landsdeler.

Telenor først men sist

Telenor var først ute med å lansere at de ville innføre lokaltakst i hele landet. Dette gav et lite skred av umiddelbare lokaltakstinnføringer fra Telenors konkurrenter. Men nå er altså alle på banen: Både Telenor, Privatel og Netcom utvider sine lokalsoner til å favne hele landet, og uansett hvem du ringer med, så ringer du langt billigere enn før.

I tillegg har Telenor lagt ned rabattprogrammet Familie & Venner Fjern. I stedet for dette er Familie & Venner Lokal endret til Familie & Venner Norge. Ordningen favner dermed nummer i hele landet, men har ellers de samme betingelsene og rabattene som før. Det vil si at du betaler ti kroner i måneden for å få 20 prosent rabatt på alle samtaler innenlands på kveldstid, i helgene og på bevegelige helligdager.

Sjekk selv

Ved å bruke DinSides telefonkalkulator kan du selv se hva det koster deg å ringe fra og til de numre du taster inn. Kalkulatoren er selvsagt oppdatert med de siste endringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som du vil se når du prøver deg frem, så er prisene innenlands nå blitt svært like. Det skyldes i hovedsak at Telenor tar såpass høye samtrafikkpriser fra sine konkurrenter (alle med unntak av Janco leier linjer av Telenor), at konkurrentene hevder de ikke har mulighet til å gå lavere i pris.

Billigst

Men noen forskjeller finnes det da fortsatt. Uten rabattordninger blir Janco billigst for dem som har denne muligheten. (Men husk at Janco krever egne abonnementsavgifter da de ikke er knyttet til Telenors nett). Netcoms priser ser gunstige ut ved første øyekast. Men vær oppmerksom på at selskapet tar 60 øre for oppkobling, mot de andres 45 (og Jancos 40). Av de selskapene som er tilgjengelige for alle telefonabonnenter, er Privatel det billigste på innenlandssamtaler.

Telepriser innenlands
SelskapPris dagtidPris kveld/helgStartavgift
Privatel20,313,645
Tele221,513,545
Teleman22 1445
Telenor221445
Telia221445
Janco20 (10)13 (7)40
Netcom Duo211460
Priser i øre per minutt. Kun Janco-kunder har tilgang til Jancos tilbud. Ringer de andre Janco-abonnenter gjelder prisen som står i klamme. Du må ha Netcomabonnement som betales over faktura for å få Netcom-fastlinje (Duo). Tele2 inkluderer Jämtland og Härjedalen i sin Norgessone.

I tillegg kan du spare en god del på å benytte selskapenes forskjellige rabattprogrammer. Disse ligger også inne i kalkulatoren.