Alkohol: Spar 40 % i Sverige

Turen over Svinesund er fremdeles veldig - og vi understreker - veldig lønnsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Å handle vin og sprit over grensen byr unektelig på mer kos enn de lange køene hos Vinmonopolet.

image: Alkohol: Spar 40 % i Sverige

Kjøper du vin på Systembolaget, kan du nemlig i noen tilfeller spare hele 42 prosent på handelen.

Mest på vin

I prisundersøkelsen har vi sett på både rødvin, hvitvin, sterkvin og sprit. Vin er absolutt det produktet hvor du kan spare mest. Alle vinmerkene vi sjekket ligger mellom 36 og 42 prosent under prisen på Vinmonopolet.

Handler du sterkvin og sprit, sparer du i de fleste tilfellene rundt 20 prosent på å handle i Sverige. Bare Bailey's er billigere i Sverige.

Klikk på lenken øverst til høyre, eller SJEKK ALLE PRISFORSKJELLENE HER

Enda billigere i Danmark

Har du tid til å ta turen hele veien til "Dejlige Danmark", kan du spare enda mer.

Vinflasker som koster rundt 100 kroner i Norge, betaler du aldri mer enn 45-50 kroner for i Danmark. Du sparer altså om lag 50 prosent.

Sprit er også mye billigere. Avhengig av type og merke, sparer du mellom 30 og 50 prosent.

Grense for smugling

Men her stopper den vidunderlige historien. For tollerne setter naturligvis en skarp grense for hvor mye du kan ha med i kofferten din, uten å måtte betale toll og avgifter. For å ha med alkohol, må du ha oppholdt deg i utlandet i minimum 24 timer, eller kunne dokumentere at varene er kjøpt avgiftsbelagt (ikke tax-free) i Danmark, Finland eller Sverige

Reisende som har fylt 18 år kan ha med to liter øl som inneholder mer enn 2,5 volumprosent alkohol, og to liter vin og alkoholholdige drikkevarer til og med 22 volumprosent alkohol.

Reisende som har fylt 20 år kan i stedet for to liter vin ta med en liter vin og alkoholholdige drikkevarer til og med 22 volumprosent alkohol, og en liter brennevin med inntil 60 volumprosent.

Tar du med mer uten å fortolle, og blir du oppdaget, kan det blir dyrt. Men sjansen for å bli tatt, er ganske liten. Det kan du lese mer om i vår tidligere artikkel om at smugling lønner seg.