Algen som holder kroppen i balanse

Er du ute etter å holde kroppen i balanse og fremme god helse? Alger er avgjørende elementer for å beholde en god helse og et langt liv, ifølge ekspertene.

Det finnes over 25.000 arter av alger i ferskvann og i sjøen. Noen arter er encellede mens andre er flercellede og kan bli flere hunder meter lange.

Alger står for 90 prosent av all fotosyntese på jorden, og oksygenet laget av alger går inn i luft og vann på jorden. Alger er en viktig del av næringskjeden, og er en hovedkomponent i næringsplankton.

Chlorella er en av 7000 arter av grønnalger, som vokser i ferskvann eller havet.: Den er en liten og grønn mikroskopisk alge, med en diameter på 0,005 millimeter. Den har vært på jorden i årevis, og forskere tror faktisk at 48143920den er 1,3 milliarder år gammel.

Chlorella fikk navnet fra Chloros, som betyr grønn, kommer fra Hellas, og så har man lagt til den latinske endelsen ”-ella” som betyr liten.

Det var først på slutten av 1800-tallet at forskere begynte å undersøke næringsinnholdet til chlorella. Og tidlig på 1900-tallet ble det klart at chlorella inneholder en høy andel proteiner, i tillegg til karbohydrater, flerumettet fett, alle essensielle aminosyrer, vitaminer og mineraler.
Chlorella er også en kraftig antioksidant, som betyr at den reduserer infeksjoner i kroppen.

Forskerne oppdaget også at algen formerer seg veldig raskt: Hver celle kan dele seg, og disse kan dele seg igjen og bli til fire celler, på omkring 24 timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

15 kjente arter
Det er 15 kjente arter av chlorella – encellede alger. Den mest utforskede av disse, og som vanligvis også brukes i kosttilskudd, er Chlorella pyrenoidosa.

Chlorella pyrenoidosa er den mest næringsrike av alle chlorella-algene. Den inneholder 3-5 prosent klorofyll, som er det høyeste av alle kjente planter. Alfalfa, en annen klorofyllrik plante, har til sammenlikning bare 0,2 prosent klorofyll.

Sun Chlorella Corp. produserer chlorella pyrenoidosa i bassenger med friskt, rent vann. I disse bassengene finnes det kun rent vann fra fjellene i Indonesia, og algene kan ligge her og vokse i solen. De største bassengene er cirka 50 meter i diameter og 1 meter i dybde. En stor skovl rører rundt slik at alle algene får like mye sollys. Når tettheten i bassengene når et ideelt nivå, tømmes algene og prosesseringen kan begynne.

Produksjonsenheten kan produsere 100-vis av tonn chlorella hvert år. Men dersom det kommer regn eller annen forurensning i bassengene må alt kastes og starte opp på nytt igjen.

Nøytraliserer forurensing
Vi lever i en verden der det kan være vanskelig å opprettholde god helse, og mye jobber mot oss, som gener (vi arver dårlige gener), sykdom, stress, livsstil, diett, giftige sprøytemidler og ikke minst, forurensning.

Hvert år sendes flere millioner kilo kjemikalier, tungmetaller, og miljøgifter ut i luften. WHO estimerer at 25-33 prosent av alle helseplager har grobunn i forurensning og kanskje så mye som opptil 50 prosent av alle krefttilfeller. En amerikansk studie har også vist at brystmelk inneholder over 350 ulike kjemikalier.

Resultater fra kliniske studier på chlorella-algen viser at den evner og nøytralisere forurensning som miljøgifter og tungmetaller og bringe disse ut av kroppen. Samtidig hjelper algen våre gode tarmbakterier til å formere seg fire ganger raskere, som normaliserer fordøyelsen og bedrer næringsopptaket. Resultatene viser også at den reduserer høyt blodtrykk og serum kolesterol, akselererer reparasjon av skadet vev, styrker immunforsvaret, reduserer symptomer hos pasienter med fibromyalgi og ulcerøs kolitt, gir bedre livskvalitet og normaliserer kroppsfunksjoner.

Chlorella finnes både i tablettform, i pulverposer og i krem. Den finnes også som kosttilskudd til hund, katt og andre husdyr. Algeprodukter er til salgs i vanlige helsekostforretninger.