Aldri mer tellerskritt !!!

Internett via tv- kabelen har til nå bare vært tilgjengelig for noen få brukere i Norge, men nå skal Janco Multicom og Telenor investere millioner av kroner for å bygge ut denne muligheten.

Tiden med å betale for tellerskritt er over. Foto: Karoline Brubæk
Tiden med å betale for tellerskritt er over. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt nye nett vil være dobbelt så raskt som ISDN, og samtidig være gratis å bruke sier Egil Perland, produktansvarlig i Janco Multicom.

- Du kan med andre ord være på nett så lenge du vil uten å måtte betale dyre tellerskritt, tillegger Perland. Det eneste vi krever er at du betaler kroner 423,50 i måneden, som også inkluderer et Internettabonnement.

-Vi er nå i ferd med å oppgradere vårt eksisterende nett i osloregionen slik at folk med kabel tv skal få muligheter for både Internett og telefon via den samme kabelen. I Europa er det kun Norge, Østerrike og Nederland som er med på dette prøveprosjektet, sier Perland. Han legger til at Janco med sine 320 000 abonnenter ikke frykter konkurransen med Telenor, som til nå har hatt monopol på telefon og internett i de tusen hjem.

-Teknologien gir oss muligheter til å virkelig utnytte den infrastrukturen Janco har investert i, og det ville ikke forundre oss om også energiselskapene snart tilbyr telefon og Internett via strømkontakten, avslutter Perland.

Telenor på banen

Telenor Conax heter avdelingen som skal sørge for å ta opp konkurransen med både kabel og energi selskapene. Ole Hansvold, teknisk sjef i Conax, sier til DinSide at de i disse dager er i ferd med å betateste et system som vil gi deg tilgang til over 70 tv-kanaler, mulighet for Internett, video-on-demand, online-tv-spill, og telefoni.

-Denne underholdningsboksen vil koste cirka 5000 kroner, og er et ledd i vårt digital-tv prosjekt, opplyser Hansvold. Digital-tv har flere fordeler som gjør at det blir billigere å distribuere signaler og overføre tjenester som tv og Internett-tjenester.

Fotball og film

-Vi vil i samarbeid med vår partner, Canal Digital, lansere digital-tv i forbindelse med Premier League kampene til høsten, sier Hansevold. Systemet vil fungere slik at du kun betaler for de kampene du faktisk ønsker å se. Eksempelvis dersom du er Arsenal-tilhenger, kan du kjøpe et sesongkort som sørger for at du får se alle Arsenals kamper gjennom sesongen.

-Vårt digitale tv-system vil også muliggjøre filmbestilling via tv-kontrollen, slik at videosentrene endelig får konkurranse. 24 filmkanaler sender parallelt, slik at det blir maksimum 15 minutters ventetid før filmen starter, understreker Hansvold.

Han forteller videre at Canal Digital vil tilrettelegge pakkeløsninger som man kan abonnere på for eksempel 4 filmkanaler, 3 barnekanaler, 2 musikk kanaler, Internett-abonnement og telefoni, samtidig som man kan kjøpe tilleggskanaler og underholdningstilbud enkeltvis.

-Vi ønsker å kunne tilby mor på gamlehjemmet, som kun ser på NRK, og ungdommelige hyperbrukere en spesialtilpasset underholdningsløsning, avslutter Hansevold.

Hva med TV1000

Mens konkurrenten Canal Digital samarbeider med Telenor om spennende digital tv-løsninger, har TV1000 valgt å satse på Janco. Vi tror ikke digital-tv vil lønne seg, sier salgssjef Bjørn Torgersen. Vi ser heller på løsninger med vårt Viasat kort system. Dette er et kort du putter i dekoderen, som gir deg tilgang til ulike kanaltibud.

I vårt system har vi satset på Pay-per-View, det vil si at du ringer oss dersom du har lyst til å se en spesiell konsert eller sportsarrangement, så sørger vi får at ditt kort blir oppdatert. Vår første test av dette systemet vil være VM-kampen med Ole Klementsen i Mai, sier Torgersen. Viasat kortet koster ikke mer enn 250 kroner, og prisen på de ulike konsertene og sportsbegivenhetene vil variere utfra interessen legger han til.

Janco og TV1000 er først ute med spennende løsninger for din TV, men til høsten kommer det en storsatsing fra Telenor og Canal Digital. DinSide vil som vanlig holde deg oppdatert på utviklingen.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!