Akupunktur mot ryggsmerter

Vondt i ryggen? Akupunktur kan være effektiv behandling for pasienter med ryggsmerter nederst i ryggen.

Publisert
Sist oppdatert

Og i tillegg ser effekten av akupunkturbehandlingen ut til å forbedre ryggens tilstand over tid, skriver Reuters Health.

Akupunktur hjelper også mot migrene

Akupunktur, som er en del av tradisjonell kinesisk medisin, går ut på å stikke nåler i forskjellige meridianer i kroppen. Det er en populær behandlingsform mot en rekke sykdommer og lidelser.

I en studie på 241 ryggpasienter, ser forsker Hugh MacPherson ved University of York i England at akupunkturbehandling har en tydelig god effekt.

- Hvis du behandler pasienter med ryggsmerter med akupunktur, vil de mest sannsynlig merke ikke bare en kortsiktig bedring, men også en bedring på lengre sikt fra 12-24 måneder, sier han.

Han legger til at disse funnene er overraskende da effekten av behandling normalt avtar med tid.

Slik blir du sterkere i ryggen

Årsak til sykemelding
Ifølge St. Olavs Hospital har mellom 75 prosent og 85 prosent av den voksne befolkningen i Norge ryggsmerter i løpet av livet. Og ryggsmerter er en av de hyppigste enkeltårsakene til sykemelding.

Norge ligger også på verdenstoppen når det gjelder lårhalsbrudd.

Forskerne i den britiske studien sammenliknet effekten av 10 akupunkturbehandlinger over en tre måneders periode, med annen normal behandling mot ryggsmerte som medisiner, fysioterapi og trening.

Forskerne målte også mengde med smerte pasientene opplevde over en to års periode.

Etter tre måneder var det ikke stor forskjell mellom pasientene som hadde fått akupunktur og de som hadde fått annen behandling. En liten bedring ble funnet i akupunkturgruppen etter 12 måneder. Og etter 24 måneder var forskjellen mellom de to gruppene enda større.

Studien er publisert i British Medical Journal.

 

Mozon.no, 20.09.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer