Akupunktur effektivt mot migrene

Kvinner som satser på akupunktur i stedet for medisiner for å behandle migrene får bedre resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny forskningsrapport viser at behandling av migrene hos kvinner med akupunktur gir færre symptomer, angrep og plagsomme bivirkninger enn medisiner.

Doktor Gianni Allais og hennes kolleger ved Kvinners Hodepinesenter i Torino står bak rapporten. De fant ut at kvinner som blir behandlet med akupunktur får færre anfall og har mindre behov for smertestillende piller de første fire månedene av behandlingen enn de som blir behandlet med medisiner.

Men det var for godt til å vare… Etter seks måneder var det ingen forskjell i antall hodepiner.

I studien, som ble publisert i forrige nummer av Headache, hadde Allais og hennes kolleger spurt 80 kvinner om å gå til akupunkturbehandling ukentlig i to måneder, og så en gang i måneden i fire måneder. En annen gruppe kvinner fikk behandling med medisiner.

Begge behandlingene hadde en positiv effekt på pasientene, men kvinnene som gikk til akupunkturbehandling hadde færre angrep de første fire månedene.

Snittet lå på 2,3 angrep i gruppen som fikk akupunktur, mens det lå på 2,9 i gruppen som fikk medisiner. Pasientene som fikk akupunktur oppga også at angrepene var svakere, og at de hadde mindre behov for smertestillende piller.

Migrene er intense hodesmerter, følsomhet mot sterkt lys og noen ganger kvalme. Eksperter kan ikke helt forklare bakgrunnen for sykdommen, men man tror det har noe å gjøre med forandringer i blodårene i hjernen.

Mozon.no, 25.11.2002

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!