<strong>RASER:</strong> Avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret liker dårlig at folk utgir seg som ansatte i registeret hans.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/BRREG
RASER: Avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret liker dårlig at folk utgir seg som ansatte i registeret hans. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/BRREG Vis mer

Advarer mot telefonsvindel

Selgere påstår de ringer fra Brønnøysundregisteret. Det gjør de ikke.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har flere ganger skrevet om pågående selskaper som ringer norske enkeltmannsforetak. Navnene henter de fra det offentlige Brønnøysundregisteret.

Blant annet Panlegis ringer og tilbyr registrering i utlandet, og frister med null skatt på utbytte og gevinst i selskapet, samt ingen revisorplikt. Er du interessert, hjelper selskapet deg mot en klekkelig sum.

De kommer med et veldig fristende tilbud, men dersom de ringer deg, bør du legge på!

Måten Panlegis og andre slike selskaper forsøker å kapre kunder på, har ført til kraftig kritikk fra flere hold, og beskyldninger om svindel.

Og endelig vil de endre rutinene

Nå har frekkheten nådd nye høyder: Telefonselgerne utgir seg for å ringe fra Brønnøysundregisteret.

Lynkjappe

- Vi driver ikke og ringer rundt på denne måten, understreker avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret overfor DinSide.

Det gjør derimot telefonselgerne. Og de skal være lynkjappe. Ifølge Ingebrigtsen ringer de kort tid etter at du har registrert foretaket ditt.

De sier ikke nødvendigvis direkte at de ringer fra Brønnøysund, men ordlegger seg på en måte som gjør at det virker sånn. Selgerne skal på samme måte legge skjul på hva slags selskaper de virkelig ringer fra.

- Folk tror derfor at det er staten som tar kontakt. Og staten har man jo gjerne tillit til, sier Ingebrigtsen.

Les også: - Annonsen på VG Nett er reinspikka svindel!

Oppfordrer til anmeldelser

Fremgangsmåten skal ikke være ny, men registeret har fått en ny bølge av henvendelser om svindelen den siste tiden.

<strong>IKKE HERFRA:</strong> De sitter nok et godt stykke fra Brønnøysund de som ringer norske enkeltmannsforetak.  Foto: Brønnøysundregisteret
IKKE HERFRA: De sitter nok et godt stykke fra Brønnøysund de som ringer norske enkeltmannsforetak. Foto: Brønnøysundregisteret Vis mer


Nøyaktig hvem som ringer kjenner ikke Ingebrigtsen til. Derfor er det heller ikke så mye han kan gjøre, foruten å advare nordmenn mot å gå fem på.

Noen av de som har kontaktet Brønnøysundregisteret skal ha gått så langt som å politianmelde telefonselgerne.

- Dette oppfordrer vi også andre til å gjøre. Vi oppfatter dette som forsøk på svindel, forteller Ingebrigtsen.

Finnes andre

De som vil prøve seg på juridiske krumspring for å slippe billigere unna med selskapet sitt, kan gjøre det. Og det finnes selskaper som hjelper deg med å blant annet registrering i utlandet, om du ønsker.

Men hvorvidt telefonselgerne som kan oppfattes å utgi seg for å jobbe for registeret faktisk kan levere noen slike tjenester, er ukjent.

Kortsvindel for 200 millioner kroner i fjor

Har du opplevd noe slikt? Eller har du erfaring med å faktisk registrere deg i utlandet? Del med andre under artikkelen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer