Advarer mot puppe-piller

Naturmiddelet Top-up som blant annet selges i danske nettbutikker lover å øke bryststørrelsen på noen få uker. Nå advarer helsemyndighetene mot farlige bivirkninger.

Det er god grunn til å være forsiktig med medisiner som du kjøper på nettet. Nå advarer danske helsemyndigheter mot naturmiddelet Top-up som blant annet kan gi bivirkninger som brystkreft og dødelig blodpropp.

Forbudte urter
Den danske nettbutikken Bella Beauty har den siste tiden solgt 800 glass med naturmiddelet som skal "gi en større og fyldigere barm med resultater etter bare noen få uker".

Blant "bivirkningene" som er oppgitt er glattere hud, større lepper og mer sexlyst. Men produktet inneholder to farlige urter som ikke er lovlige å selge i Europa.

- Disse pillene skal du holde deg langt unna. Pillene kan øke risikoen for brystkreft og blodpropper, sier overlege Charlotte Wilken-Jensen ved Roskilde Amtssygehus til danske Morgenavisen 24timer.

Pillene inneholder blant annet sølvlys som er kjent for å gi leverskader og forstyrre hjerterytmen, samt dvergpalme som påvirker hormonbalansen i kroppen.

Aksepterer advarsel
Den danske importøren av Top-up har nå stanset salget av pillene og skylder på produsenten dersom produktet inneholder naturmidler som ikke er tillatt i salg.

- Jeg har nettopp blitt oppmerksom på at det kan være giftige urter i pillene. Dersom det viser seg å være riktig, vil vi naturligvis trekke pillene tilbake umiddelbart, sier importør Jim Groser.

Les også: Potens på SMS

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke første gang
"Naturlige" ereksjonsmidler, dopingpreparater og piller som Top-up er blitt en alvorlig hodepine for norske helsemyndigheter. I praksis finnes det få hindringer for norske kunder som vil kjøpe legemidler fra internasjonale nettbutikker, og i mange tilfeller vil salget også være fullt lovlig.

I fjor oppdaget Legemiddelverket at potenspillen Golden Dragon som ble solgt åpent i Norge, inneholdt ulovlige ingredienser. Virkestoffet i pillene viste seg å være en kopi av viagra-stoffet sildenafil, som kan gi alvorlige bivirkninger dersom de ikke brukes i samråd med en lege.

Les hele saken her: Advarer mot potenspille

 

Mozon.no, 30.08.2006