Advarer mot potenspille

Potenspillen Golden Dragon markedsføres som et ufarlig naturmiddel. I virkeligheten inneholder pillen sterke legemidler. Nå advarer Legemiddelverket mot pillene.

Naturmidlet Golden Dragon markedsføres på internett som "Det naturlige hjelpemiddelet for å øke din seksuelle prestasjon" og at ”Golden Dragon er et 100 prosent urtepreparat”.

I følge Legemiddelverket inneholder produktet en kjemisk variant av sildenafil, som er virkestoffet som finnes i legemidlet Viagra.

Fordi Golden Dragon fremstilles som et naturmiddel uten innhold av legemidler vil brukerne oppfatte det som ufarlig. På grunn av manglende informasjon kan pasienter få i seg legemidlet uten å være klar over den risiko de ustettes for. Pasienter med alvorlige sykdommer kan få alvorlige og i verste fall dødelige bivirkninger, melder Legemiddelverket.

- Pasienter som tidligere har hatt hjerteinfarkt, kan i verste fall få hjertestans av Golden Dragon, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Legemiddelverket til VG.

Legemiddelverket har også sterk mistanke om at flere tilsvarende produkter markedsføres ulovlig i Norge. Naturmidler med ulovelig tilsatt legemidler er et stadig økende problem, og da spesielt på internett og postordre.

Distribusjonsfirmaet Meier Consult AS uttaler til mozon at de ikke har solgt en eneste pille siden mai, da de først ble klar over at produktet inneholdt sildenafil. Allikevel fikk reportere fra VG kjøpt pillen i Oslo i går.

Mozon.no 01.07.2005