Advarer mot iq-test på Facebook

Lar du deg lokke, kan det hende du må punge ut 120 kroner hver uke.

Mange bruker Facebook til å legge ut resultater av ulike tester de finner på nettet. Men ikke alle tester du ser på det populære nettsamfunnet er like harmløse.

Norske forbrukermyndigheter har de siste dagene fått en rekke klager på en iq-test som er blitt lagt ut i en annonse på Facebook.

Det er selskapet Mobil-ringetoner-spill som står bak tjenesten, som ble markedsført på Facebook. Flere forbrukere oppfattet annonsen som en helt uskyldig iq-test. Men de som har tatt iq-testen er blitt registrert i mobilselskapets databaser, og dermed fått aktivert en uønsket abonnementstjeneste.

Etter det DinSide erfarer, koster det hele 120 kroner per uke å være registrert i denne mobiltjenesten. Det tilsvarer en pris på mer enn 6.200 kroner i året.

EKTE ELLER FALSK? Sjekk ut denne Facbook-annonsen

Stengte tjenesten

Mobil-ringetoner-spill har hittil brukt mobilkortnummeret 2338 - et nummer som det store selskapet Ericsson IPX eier. Etter Forbrukerombudets henvendelser har nå Ericsson stengt tjenesten, slik at ingen flere forbrukere kan bli lurt.

Forbrukere som har deltatt i iq-testen og blitt belastet for denne, anbefales å ta kontakt med Ericsson IPX, da det er de som håndterer klagesakene.

Selskapet kan bli kontaktet på e-postadressen no.customerservice@ipx.com eller på telefonnummer 67 25 12 25.

Nye svindler hver uke

Det begynner å bli vanlig at Forbrukerombudet rapporterer om tvilsomme mobiltjenester på nett. Det er selvfølgelig positivt at norske forbrukermyndigheter tar tatt i problemet, samtidig er det nesten litt skremmende at det tilsynelatende er et så omfattende problem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For ganske nøyaktig en uke siden skrev DinSide om selskapet sms24hours.com som har meldt ufrivillige nordmenn inn i abonnementtjenestene sine. Som følge av dette opplevde flere nordmenn at de hadde blitt belastet flere hundre kroner for tjenester de ikke hadde bedt om.

- Nå må bransjen skjerpe seg, var den klare beskjeden fra forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

LES OGSÅ: - Følg ekstra nøye med på regningen