<strong><B>FOR GODT TIL Å VÆRE SANT:</strong></B> En 55 tommer til fem kroner viste seg å koste 500 kroner. Noen TV kom aldri. Foto: PRIVAT
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT: En 55 tommer til fem kroner viste seg å koste 500 kroner. Noen TV kom aldri. Foto: PRIVAT Vis mer

Advarer mot falske Elkjøp-sider

Dinside-leser ble svindlet for 500 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Falske nettsider som på en prikk ligner nettstedene til kjente merkevarer og andre har etterhvert blitt et stort problem.

Hensikten er å lure folk til å legge inn kortinformasjon eller personlige opplysninger som kan brukes til svindel.

I en fersk pressemelding går Elkjøp-kjeden nå ut med en advarsel mot et nettsted som kopierer dem. Nettstedet kommer du til ved å klikke på en lenke i en e-post som ser ut til å komme fra Elkjøp.

LES OGSÅ: Dette «tilbudet» kan koste deg dyrt

- Et titalls henvendelser om dagen

Problemet har stort omfang, ifølge kjeden.

- Vi mottar daglig noen titalls henvendelser fra folk som har benyttet seg av disse falske tilbudene, derfor advarer vi. Vi oppfordrer alle til å sjekke nøye både avsenderadressen og innholdet før de klikker seg videre og ikke minst før man legger igjen bankkortinformasjon, skriver Atle Bakke, administrerende direktør i Elkjøp Norge i pressemeldingen.

<strong><B>PREMIE:</strong></B> TV-en var fin, den. Problemet er bare at det er svindlerne som vinner, ikke du. Foto: PRIVAT
PREMIE: TV-en var fin, den. Problemet er bare at det er svindlerne som vinner, ikke du. Foto: PRIVAT Vis mer


Selv har vi blitt kontaktet av en leser som ble svindlet for 500 kroner på denne måten nylig. Vedkommende er naturlig nok litt flau over å ha gått på dette «tilbudet», på tross for utallige advarsler i pressen, og vil derfor være anonym.

LES OGSÅ: Flere får kortinformasjonen sin misbrukt

13.000-kroners TV til en femmer

Leseren forteller at han via e-posten fikk beskjed om at han hadde vunnet en Samsung 55 tommers UHD-TV.

Deretter ble han bedt om å delta i en undersøkelse, betale et innmeldingsgebyr på fem kroner, og så til slutt en avgift på 499 kroner.

<strong><B>«UNDERSØKELSE»:</strong></B> Før du kan heve gevvinsten, blir du bedt om å delta i en undersøkelse. I løpet av prosessen blir du lurt til å gi fra deg kortinformasjon. Foto: PRIVAT
«UNDERSØKELSE»: Før du kan heve gevvinsten, blir du bedt om å delta i en undersøkelse. I løpet av prosessen blir du lurt til å gi fra deg kortinformasjon. Foto: PRIVAT Vis mer


Dette betalte han med kortet sitt, i den tro at det tross alt var en liten sum å betale for en TV som ifølge den falske nettsiden koster 12.995 kroner.

Den uheldige leseren taper heldigvis ikke pengene. Kortselskapet hans refunderer beløpet i henhold til reglene.

Skjermbildene vi har fått av leseren og de Elkjøp har sendt ut ser helt like ut.

LES OGSÅ: Slik ser du om det er en svindel-e-post

- Kan ikke stoppes

Elkjøp vil nå forfølge saken, men er ikke optimistiske når det gjelder å stoppe slike forsøk i framtida.

- Vi forfølger alle brudd på bruk av Elkjøps varemerke, og jobber også med å stoppe disse forsøkene på svindel. Dessverre er det ikke enkelt, da de som står bak utsendelsene er dyktige på å gjemme seg. Så lenge vi ikke vet hvem som står bak, har vi heller ikke mulighet til å stoppe utsendelsen av falske tilbudene, skriver Bakke.

LES OGSÅ: Ikke kjøp klokke her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer