Advarer mot falske Elkjøp-sider

Dinside-leser ble svindlet for 500 kroner.

<B>FOR GODT TIL Å VÆRE SANT:</B> En 55 tommer til fem kroner viste seg å koste 500 kroner. Noen TV kom aldri. Foto: PRIVAT
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT: En 55 tommer til fem kroner viste seg å koste 500 kroner. Noen TV kom aldri. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falske nettsider som på en prikk ligner nettstedene til kjente merkevarer og andre har etterhvert blitt et stort problem.

Hensikten er å lure folk til å legge inn kortinformasjon eller personlige opplysninger som kan brukes til svindel.

I en fersk pressemelding går Elkjøp-kjeden nå ut med en advarsel mot et nettsted som kopierer dem. Nettstedet kommer du til ved å klikke på en lenke i en e-post som ser ut til å komme fra Elkjøp.

LES OGSÅ: Dette «tilbudet» kan koste deg dyrt

- Et titalls henvendelser om dagen

Problemet har stort omfang, ifølge kjeden.

- Vi mottar daglig noen titalls henvendelser fra folk som har benyttet seg av disse falske tilbudene, derfor advarer vi. Vi oppfordrer alle til å sjekke nøye både avsenderadressen og innholdet før de klikker seg videre og ikke minst før man legger igjen bankkortinformasjon, skriver Atle Bakke, administrerende direktør i Elkjøp Norge i pressemeldingen.

PREMIE: TV-en var fin, den. Problemet er bare at det er svindlerne som vinner, ikke du. Foto: PRIVAT
PREMIE: TV-en var fin, den. Problemet er bare at det er svindlerne som vinner, ikke du. Foto: PRIVAT Vis mer


Selv har vi blitt kontaktet av en leser som ble svindlet for 500 kroner på denne måten nylig. Vedkommende er naturlig nok litt flau over å ha gått på dette «tilbudet», på tross for utallige advarsler i pressen, og vil derfor være anonym.

LES OGSÅ: Flere får kortinformasjonen sin misbrukt

13.000-kroners TV til en femmer

Leseren forteller at han via e-posten fikk beskjed om at han hadde vunnet en Samsung 55 tommers UHD-TV.

Deretter ble han bedt om å delta i en undersøkelse, betale et innmeldingsgebyr på fem kroner, og så til slutt en avgift på 499 kroner.

«UNDERSØKELSE»: Før du kan heve gevvinsten, blir du bedt om å delta i en undersøkelse. I løpet av prosessen blir du lurt til å gi fra deg kortinformasjon. Foto: PRIVAT
«UNDERSØKELSE»: Før du kan heve gevvinsten, blir du bedt om å delta i en undersøkelse. I løpet av prosessen blir du lurt til å gi fra deg kortinformasjon. Foto: PRIVAT Vis mer


Dette betalte han med kortet sitt, i den tro at det tross alt var en liten sum å betale for en TV som ifølge den falske nettsiden koster 12.995 kroner.

Den uheldige leseren taper heldigvis ikke pengene. Kortselskapet hans refunderer beløpet i henhold til reglene.

Skjermbildene vi har fått av leseren og de Elkjøp har sendt ut ser helt like ut.

LES OGSÅ: Slik ser du om det er en svindel-e-post

- Kan ikke stoppes

Elkjøp vil nå forfølge saken, men er ikke optimistiske når det gjelder å stoppe slike forsøk i framtida.

- Vi forfølger alle brudd på bruk av Elkjøps varemerke, og jobber også med å stoppe disse forsøkene på svindel. Dessverre er det ikke enkelt, da de som står bak utsendelsene er dyktige på å gjemme seg. Så lenge vi ikke vet hvem som står bak, har vi heller ikke mulighet til å stoppe utsendelsen av falske tilbudene, skriver Bakke.

LES OGSÅ: Ikke kjøp klokke her!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!