Noen av våre lesere har skrapt vekk cvc-koden på kortene sine, for at andre ikke skal se koden. Men bankene anbefaler at ingen endrer kortene sine på denne måten. Foto: Per Ervland
Noen av våre lesere har skrapt vekk cvc-koden på kortene sine, for at andre ikke skal se koden. Men bankene anbefaler at ingen endrer kortene sine på denne måten. Foto: Per ErvlandVis mer

Advarer mot å skrape vekk cvc-koden

Kortet ditt kan bli vanskelig å bruke.

Opplysningene på bankkortet ditt er gull verdt - også for svindlerne, skrev DinSide tidligere denne uken. Dersom uvedkommende får tak i verifiseringskoden (cvc-koden) som er trykket på kortet, kan de lett få tilgang til pengene dine.

I kjølvannet av denne saken, fikk DinSide tips fra lesere, som har funnet en måte å hindre andre i å se verifiseringskoden på kortet. De har rett og slett lært seg koden utenat - for så å skrape den vekk fra kortet.

Men bankene er svært skeptiske til at kundene endrer på bankkortene, og advarer mot at kortene kan bli vanskelig å bruke som følge av dette.

LES OGSÅ: Slik finner du ut om du er utsatt for svindel

- Kan skape problemer

- Vi anbefaler ikke at kunder skal «tukle» med kortet sitt og endre det, sier informasjonsdirektør Christian Brosstad i SpareBank 1.

Brosstad har tatt opp saken med korteksperter i SpareBank 1. De konkluderer med at du kan få problemer med å bruke kortet, for eksempel i en minibank eller en vanlig butikk, dersom du har endret det.

- Et slikt kort vil fort bli mistenkeliggjort på enkelte brukersteder, og det kan i teorien skape problemer rent fysisk ved bruk av kortet i minibank og andre automater, sier Brosstad til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nok ikke så smart å skrape vekk cvc-koden bak på kortet. Foto: Per Ervland
Det er nok ikke så smart å skrape vekk cvc-koden bak på kortet. Foto: Per Ervland Vis mer


Hva med korrekturlakk?

DinSide har tidligere skrevet om en annen løsning for å skjule cvc-koden på kortene: Bruk korrekturlakk!


Først lærer du deg koden utenat, deretter bruker du korrekturlakken til å male over koden bak på kortet.

Da kan du trygt ta frem kortet uten at du trenger å uroe deg for hvem som ser cvc-koden din.

Dersom lakken er skrapet av, kan det være sjanser for at noen har misbrukt kortinformasjonen, og da bør du varsle kortselskapet med en gang.

Men denne metoden er også omdiskutert.

- Vi anbefaler heller ikke korrekturlakk, sier Brosstad i SpareBank 1.

- Våre tips til kundene går heller på å passe godt på kortet, ikke overlate det til andre, huske å sperre kortet hvis det er på avveie og å holde pin-koden hemmelig for alle.