Advarer: Falsk Prisjakt-undersøkelse

- Det er ikke vi som sender disse e-postene!

ADVARER: Prisjakt advarer mot en falsk kundeundersøkelse som lover en mobiltelefon i retur: - Det er ikke vi som sender disse e-postene. Slett dem!, oppfordrer Prisjakt. Foto: Kristin Sørdal
ADVARER: Prisjakt advarer mot en falsk kundeundersøkelse som lover en mobiltelefon i retur: - Det er ikke vi som sender disse e-postene. Slett dem!, oppfordrer Prisjakt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Prisjakt advarer om en e-post med en falsk undersøkelse som gir seg ut fra å være fra Prisjakt.

Ifølge prissammenlikningstjenesten, går undersøkelsen ut på at avsenderen ber om kundeinformasjon og blir lovet en mobiltelefon i retur.

- De kan ta ut penger fra deg

- Det er IKKE vi som sender ut disse e-postene. Ikke gi ut kortopplysningene dine og slett e-posten umiddelbart! advarer Prisjakt.

- Hvis du legger ut kortopplysningene dine, har svindleren mulighet til å ta ut penger fra deg. Kontakt i så fall banken din for å sperre kortet, skriver de videre.

De oppfordrer alle som er usikre på om en e-post de har mottatt virkelig er fra Prisjakt, om å kontakte dem via e-post eller chat.

- Vi vil aldri spørre etter kortopplysninger, da Prisjakt er helt gratis å bruke, understreker de i advarselen.

Nye, og proffe svindelmetoder

Svindel på e-post er slett ikke noe nytt, men derimot en svært utbredt svindelmetode der man utnytter kjente merkevarer, som alt fra Apple til Skatteetaten. Også FBI meldte tidligere i år om at det forsatt er mange som blir lurt via svindel på e-post.

Samtidig blir svindelmetodene stadig flere, og stadig mer proffe:

Ekspertene anbefaler derfor om å være skeptisk, ettersom det blir stadig vanskeligere å skille det som er ekte fra det som er ren svindel.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!