Abonnement på internett: Tele2 for 390 kroner

De forhåndsbetalte abonnementene er fremdeles billigere enn såkalt "frisurf" for de aller fleste. Billigst er Tele2 kjøpt i butikkene til Viking Computer.

Viking Computer selger ett års abonnement på internettilknytning via Tele2 i sine butikker i Arendal og Grimstad for 390 kroner.

Det samme abonnementet selges nå hos Komplett Data for 395 kroner. Komplett har butikker i Arendal, Oslo (Stovner), Larvik, Sandefjord, Lyngdal, Tønsberg, Drammen, Kongsberg og Bergen.

Er disse butikkene utenfor praktisk rekkevidde, er det billigst å bestille Tele2-abonnement via postordrefirmaet Coretech. De tar 322 kroner for abonnementet eksklusive moms og oppgir at moms, frakt og oppkravsgebyr vil beløpe seg til 156 kroner. I alt 478 kroner. (Det er ikke veldig lett å finne frem på nettstedet, men du vil ha glede av varenummeret, som er C2I-90). Coretech har også utsalg i Bergen.

Telenor har også senket prisen for første års abonnement kraftig. Under en kampanje som nå kjøres hos Elkjøp, koster ett års abonnement 495 kroner.

DinSide er takknemmelig for tips om billige abonnementer, eller korrigeringer til listen. Så langt kjenner vi ikke til at noen matcher Tele2 på pris for ett års adgang til internett.

Men hva med år nummer to?

De to billigste abonnementene under er introduksjonspriser. Ordinær pris for ett års tilknytning, hvor man kan surfe så mye man vil på internett, men selv betaler tellerskrittene frem til nærmeste "node" er 695 kroner hos Tele2 og 795 kroner hos Telenor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De første to årenes abonnement vil altså koste 1.090 kroner hos Tele2 og 1.290 kroner hos Telenor, forutsatt at man kjøper det første året hos den billigste tilbyder.

Husk tellerskrittene!

I tillegg til årsabonnementet må man betale vanlige tellerskritt frem til aksessleverandørens nærmeste inngangangsport på nettet.

Etter at Telenor la om prisene 25. mars, har alle de tre landsomfattende internettaktørene lansert særskilte surferabatter for selve tellerskrittene frem til internettnoden.

Både Tele2 og Telenor har svært interessante tilbud. Telenors rabattprogram "Familie & Venner Internett" gjelder for all surfing mot 810-numre. Ikke bare til Telenors egne internettnoder, men også til Tele2 og Telia sine.

Tele2 og Telias tilbud om billige surfe-tellerskritt gjelder kun for egne internettkunder.

Telia gir 20 prosent rabatt for 10 kroner i måneden gjennom sitt rabattprogram "Telia Internett Bonus". Dette er alltid dårligere enn Telenors tilbud, som gir 22 prosent rabatt fra første krone og også koster 10 kroner måneden.

Tele2s program "Tele2 Supersurfer" er på sin side alltid minst like bra som Telenors rabattprogram, med mindre man har svært hyppige og korte sesjoner mot internett. Tele2 gir 27 prosent rabatt fra første krone. Telenor har 30 prosent rabatt som høyeste rabatt i en rabattrapp. Men du får ikke 30% på de første tellerskrittene.

Telenor er derfor nesten alltid bak Tele2, med et lite forbehold: Telenor gir rabatt også for startavgiften på 45 øre pr. samtale. Det gir ikke Tele2. Hvis du derfor har mange korte sesjoner mot internett med hyppige oppringninger, kan Telenor være håret billigere.

Telenors program anbefales derfor til dem som har internettabonnementer i Telenor eller Telia og til dem som har flere internettabonnementer hos forskjellige leverandører. Den som har internettabonnement hos Tele2 bør benytte seg av "Tele2 SuperSurfer".

Ved hjelp av Surfekalkulatoren kan du se hvordan rabattene slår ut. Denne kalkulatoren har også med gratisabonnementene og telefontakstene mot disse.

Vi antar at rabattprogrammene lønner seg for svært mange internettbrukere.

Prisen på bruk må altså også tas med i betraktningen når man skal velge leverandør av internettaksess.

Bruk de billigste abonnementene!

Det er ikke gitt at de forskjellige aksessleverandørene tilbyr like stabil og rask surfing. Det kan også være forskjell i servicenivået hva gjelder brukerstøtte. Både Tele2 og Telenor har tidvis hatt tildels store problemer med sin internettservice. Men Tele2s server virker vel så rask som noen av konkurrentene.

Telia leverer nå et program med sitt abonnement som sperrer for stygge ting (vesentlig slikt som fremtrer slik Gud har skapt det) på nettet. Vi ville ikke gitt mer for mindre.

Tele2 har en avtale med DisneyBlast, et sted med spill og aktiviteter for barn. Langt morsommere og mer omfattende ting for barn er gratis tilgjengelig på internett.

Innbakt i Telenors tilbud er medlemskap i Scandinavia Online. Dette medlemskapet gir blant annet en del tjenester du får gratis hos DinSide. I Telenors abonnement Pluss og Total er det også inkludert "talende e-post". Du ringer et nummer, og får lest opp dine e-brev. Dette er en super tjeneste for svaksynte, men betyr lite for andre.

For de travleste av oss kan det kanskje være nyttig å kunne kommunisere via håndflate-datamaskin ("Palm Pilot") og maskin som er tilkoblet internett via mobiltelefon. Men mange kan det ikke være som har bruk for dette.

Du kan vanligvis trygt holde deg til den billigste internettleverandøren og ikke ta hensyn til disse tilleggstjenestene.

Ikke bli stengt inne!

Når det første, billige året er omme, bør du ha stelt deg slik at du kan hoppe videre til neste, billigste abonnement. Om du har brukt tid og kanskje penger på å spre e-postadressen du fikk av internettleverandøren din land og strand rundt, synes du kanskje ikke du kan bytte. Det samme gjelder om du har lagt hjemmesiden din på leverandørens datamaskin (en tjeneste som er inkludert i nesten alle abonnementer) og brukt krefter på å markedsføre denne adressen.

Løsningen på begge problemer er å oppsøke noen av de leverandører som gir gratis e-post og gratis vertskap for hjemmesider. (Noen slike adresser er lagt nederst på siden). Sistnevnte vil legge noe reklame på hjemmesiden din (i form av et lite vindu som "popper opp" i toppen av siden, og som du kan slå av). Derfor kan du bruke denne tjenesten til å lage en ren omdirigeringsside. Det er en enkel kode som setter besøkende automatisk - og vanligvis lynhurtig - over til det stedet der internettsidene dine for tiden ligger: Hos din nåværende norske internettleverandør, uten reklame.

Det er din livsvarige, gratis e-postadresse og din livsvarige, gratis hjemmesideadresse du bør markedsføre overfor venner og forbindelser.

Mye rart for bedrifter

Sannheten er at du får det aller, aller meste du har bruk for med et standard abonnement. Det gjelder også bedrifter. Det er veldig mange aktører derute som forsøker å sy sammen imponerende pakker til høye priser. Eget domenenavn, 15 e-postkontoer og et nærvær på internett (inkludert fem ferdige sider og bilde av direktøren) for bare 24.500 kroner pluss 3.500 kroner måneden!

Det må være helt klart at en middels oppvakt sekretær kan lage enkle hjemmesider på etpar dager. Og e-postkontoer får man ubegrenset av helt gratis flere steder på internett.

Mange småbedrifter kan godt klare seg med et lite antall helt vanlige internettabonnementer og likevel være fullt operative med e-post, hjemmesider og bestillingsskjemaer.

Billigst internettaksess
LeverandørTypePris/år
Tele2ISDN 128 K/Analog 56 K390 *)
TelenorISDN 128 K/Analog 33,6K479 **)
TeliaISDN 128K/Analog 56K749 ***)
RingnettISDN 64K/Analog 33,6K790
ProsalgAnalog 33,6K792
TrollnettISDN 128 K/Analog 33,6 K900
HA-nettISDN 64K/Analog 33,6K927
PowertechISDN 64K/Analog 33,6K985
ArcticNetAnalog 33,6K1.000
NetpowerISDN 64K/Analog 33,6K1.000
DrammensnettISDN 64K/Analog 33,6K1.140
EUnetISDN 128K/Analog 56K1.140
*) Butikkpris hos Viking Computer.
**) Butikkpris hos Elkjøp
***) Telia Internet Express Surf
Flere av leverandørene på listen støtter 128 K ISDN-tilknytning og 56 K analogt modem ved et pristillegg.

Noen steder med gratis epostadresser og gratis vertskap for hjemmesider

Alta Vista Livsvarig, gratis epost. Videresender automatisk.
Email.com Livsvarig, gratis epost. Videresender automatisk.
Hotmail Livsvarig, gratis epost. Må leses på internett.
HotPop Livsvarig, gratis epost som operer via din vanlige epostleser (med POP og SMTP-protokollene).
Lycos Livsvarig, gratis epost. Videresender automatisk.
Netscape Livsvarig, gratis epost. Videresender automatisk.
Rolling Stones Livsvarig, gratis epost. Må leses på internett.
Yahoo Livsvarig, gratis epost. Må leses på internett.
Bigfoot Livsvarig, gratis epost. Videresender automatisk. Gratis viderelenking av hjemmesider UTEN reklame.
Anglefire Gratis hjemmesidevertskap.
Geocities Gratis hjemmesidevertskap.
Tripod Gratis hjemmesidevertskap.
V3 redirect service Morsomme, gratis adresser. Setter automatisk videre til hjemmesiden din.
Internic Her kjøper du et .com-navn
Om .nu-domenet Artikkel om de billigste domenenavnene