Å, tusen takk ...

Det er ikke alltid tanken teller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får du en av disse produktene under juletreet, får vi håpe du er i stand til å ta det med humor. De dummeste produktene vi har sett det siste året inkluderer tøfler lagd av loff og sukkertopper til å putte på brusflasken, samt barneflaskene du absolutt ikke må drikke av!.

Gavene du ikke bør kjøpe

La oss innse det: Vi har nok alle kjøpt og fått gaver som ikke har falt i smak. Det er en del av julespillet. Men kjenner du ikke mottaker og mottakers smak og ønsker spesielt godt, er det enkelte feller du trygt kan styre unna. Tribune News har satt sammen en anti-liste, som kan guide deg bort fra de verste fellene, og her er vår reviderte utgave.

  • Dingser de aldri kommer til å bruke. Vi har tidligere nevnt ting som fotbad og brusmaskiner. Tribune News nevner også golf-ball-finner og batteridrevet potetskreller.
  • Skrivebordsfyll. Typiske gaver til far og kolleger? Papirvekt (hvem trenger det her i landet?), plaketter og pokaler og "morsomme" skilt. Dette er kun gaver til søppelhaugen!
  • Overintime gaver som nesehårsfjernere, epilatorer (hårfjerner for damer), frekt undertøy og ditto soveromsleketøy, slanke-videoer og diettbøker kan fort bli pinlig. Vær i alle fall sikker på at du kjenner mottakeren godt ...
  • Tankeløse gaver. På neilisten står også gaver som søtsaker til tante som er på evig slankekur, akevitt til din alt for drikkfeldige fetter og julepølser til din muslimske kompis.
  • Utgått før bruk. Julemat som trenger kjøling, men ikke er merket kan fort bli ubehagelig. Og sjekk datoen på matgavene!
  • Julejulegaver som julepynt til et allerde fiks ferdig julepyntet hus, kan også være litt trist. For ikke å snakke om juleklær, reinsdyrslips og nisseluer.

Mer om ubrukelige julegaver.

Bisarre saker

Også i 2007 omtalte DinSide en liste over fullstendig ubrukelige ting som noen kanskje risikerte å få til jul. Mistelteinen til å feste i pannen (så du alltid er kysseklar) var høydepunktet.

Hvor mye bruker du på tull til deg selv? >>>DinSides sløsekalkulator gir deg svaret!

Samme jul kåret vi også Norges kjipeste julegave. Meningene var delte, men vaksine mot livmorhalskreft kvalifiserer nok mer som noe man gjør på hverdager fremfor deler ut på julaften, og 16-årige Oda vant avstemningen. (Senere samme år ble det forøvrig bestemt at denne vaksinen ble en del av barnevaksinasjonsprogrammet i Norge.)

Andre deltakere på denne listen var Connie som fikk OL-maskotene fra 13 år tidligere under juletreet, og Doris som fikk skikkelig gigantiske dametruser etter å ha puttet "undertøy" på ønskelisten.

Se hele kjipe-listen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!