Test av Vipps for nettbetaling

Å betale med Vipps i nettbutikken er smartere enn vi hadde trodd

Lynrask og lekker betalingsløsning. 

TO STEG: Betaler du med Vipps i en nettbutikk må du fullføre handelen på mobilen. Men det betyr at du slipper å taste inn kortinformasjonen din, og går både raskt og enkelt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TO STEG: Betaler du med Vipps i en nettbutikk må du fullføre handelen på mobilen. Men det betyr at du slipper å taste inn kortinformasjonen din, og går både raskt og enkelt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vipps har for lengst blitt kongen av vennebetaling. Altså det «å vippse» en hundrelapp til kompisen som la ut for taxien.

Vipps har også blitt kongen av semiproffe betalinger. Altså det å betale 30 kroner for en vaffel på loppemarkedet, eller tusenlappen til den som selger sykkelen sin på Finn.no.

Neste steg i sin erobringsplan er butikken, og første steg er nettbutikken. For eksempel godtar nå både Elkjøp.no og Expert.no Vipps som betalingsmiddel.

Og det fungerer faktisk overraskende bra.

1, 2, 3: Velg Vipps som betalingsmiddel, fiks biffen på mobilen mens nettbutikken venter og vipps så er du ferdig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
1, 2, 3: Velg Vipps som betalingsmiddel, fiks biffen på mobilen mens nettbutikken venter og vipps så er du ferdig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Slik fungerer Vipps-løsningen

Dinside kjøpte et spill hos Elkjøp.no for å prøve. Bestillingsprosessen er lik også på Expert.no.

  1. Vi la spillet i handlekurven som normalt, og valgte Vipps som betalingsmiddel.
  2. Da vi trykket på «Fullfør kjøp» dukket det umiddelbart opp et Vipps-varsel på telefonen: «Elkjøp Norge AS ber om kr 164».
  3. Ved å bruke fingeravtrykk til å låse opp både telefonen og Vipps-appen, direkte fra varselet, fikk vi på få sekunder valget mellom å bekrefte eller avbryte transaksjonen.
  4. Et trykk på «Betale» og vipps, så var den gebyrfrie overføringen (uansett beløp) gjort. På PC-en takket nettbutikken for pengene, og kjøpet var ferdig.
PENT OG ENKELT: Vipps gir deg naturlig nok kvitteringer for alle kjøp du gjør gjennom appen. Det er noe med å ha ting i en pen app som tiltaler oss. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT OG ENKELT: Vipps gir deg naturlig nok kvitteringer for alle kjøp du gjør gjennom appen. Det er noe med å ha ting i en pen app som tiltaler oss. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Raskere med Paypal

Dinside var automatisk innlogget på Elkjøp.no, som gjorde at de allerede hadde telefonnummeret vårt. Men er du ikke innlogget, er det ikke verre enn å taste inn et mobilnummer, så løsningen er uansett rask.

Mange norske nettbutikker tilbyr også Paypal; en tjeneste Dinside liker godt. Da slipper du å bruke mobilen i tillegg, og du kan til og med slippe å skrive inn passord om du bruker One Touch.

Men Vipps tar ikke mange sekundene ekstra, og det er nok større sjanse for at du allerede har Vipps enn Paypal. Alt er uansett bedre enn å skrive av tall fra bankkortet ditt, som burde vært dødt og begravet for mange år siden.

Kommet for å bli

Det skinner godt gjennom hvor mange indere som har jobba overtid hos DNB den siste tida. For Vipps har blitt en ekstremt polert løsning, nå også for butikkbetaling.

Vi er fortsatt skeptisk til mobilbetaling i fysiske butikker. Men vi er overbevist om at mobilbetaling i nettbutikker har kommet for å bli.

Det høres kanskje litt rart ut, men prøver du selv, finner du fort ut hvorfor. Om du husker den gode følelsen du fikk da du prøvde BankID på mobil for første gang, kan du forvente deg noe av det samme.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!