900.000 leverte selvangivelsen elektronisk

30.000 flere enn i fjor.

Det er stadig flere som foretrekker å levere selvangivelsen via nettet. De personlig næringsdrivende har fortsatt frist til å levere 31. mai. Foto: Per Ervland
Det er stadig flere som foretrekker å levere selvangivelsen via nettet. De personlig næringsdrivende har fortsatt frist til å levere 31. mai. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30. april var siste frist å levere selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister.

900.000 leverte selvangivelsen på nett, skriver Skatteetaten i en pressemelding. I fjor var det 869.000 som leverte den på nett.

198.000 skal ha levert selvangivelsen i år uten endringer, mens 702.000 har levert med endring.

I tillegg kommer det selvangivelse som er levert på papir, men disse tallene er foreløpig ikke klar.

Her er de tre mest populære endringene

Beklager oppstartsproblemene

Skatteetaten merker at det er flere som leverer selvangivelsen tidligere enn før, selv om de mottok 153.000 selvangivelser den siste dagen.

I år ble det totalt sendt ut cirka 3,9 millioner selvangivelser til personlige skatteytere.

– Vi er fornøyd med at leveringen har gått greit etter problemene som oppstod i starten, sier skattedirektør Svein Kristensen i pressemeldingen.

– Det er grunn til å rette stor takk til alle som har vært med å stabilisere Altinn i denne kritiske fasen. De har gjort en kjempeinnsats helt til siste stund, legger han til.

Personlig næringsdrivende og dem som har bedt om utsettelse på selvangivelsen, har frist til å levere selvangivelse til 31. mai.

» Alt du trenger å vite om selvangivelsen

Mottok 336.000 telefoner

Det har vært en travel tid for Skatteopplysningen, som er Skatteetatens veiledningstelefon. Helt siden selvangivelsen ble sendt ut 22. mars har de mottatt over 336.000 telefoner fra publikum.

Nå går skattekontorene i gang med å kontrollere selvangivelsene. Og du må ikke tro at de forskjellsbehandler dem som har levert selvangivelse uten endringer eller med endringer.

Skatteetaten pressiserer nemlig i pressemeldingen at det er samme type kontroll for alle selvangivelsene - uansett endring eller ikke.

80 prosent av dem som har levert selvangivelse nå får skatteoppgjør i juni. Dem som har søkt om utsettelse eller er personlig næringsdrivende vi motta skatteoppgjøret enten i august, september eller oktober.