90 kilo lettere

Nå har verdens feteste mann fått hjelp. Men han er fremdeles 350 kilo unna målet sitt.

Mozon har tidligere skrevet om meksikaneren Manuell Uribe, også kjent som verdens feteste mann, som veide hele 560 kilo.

Legene har tidligere diskutert om Uribe skulle få fedmeoperasjon, men gikk bort fra det. Nå har imidlertid en streng diett gitt gode resultater.

Siden februar har han gått ned 90 kilo, og veier nå 470 kilo.

I januar gikk Uribe, som opprinnelig er mekaniker, ut i TV og ba om hjelp. På grunn av sin høye vekt hadde 41-åringen vært sengeliggende i hele fem år. Nå ønsket han å gjøre noe med dette. Han trengte dessuten hjelp for sine bensår.

Bønnen hans ble hørt av leger og ernæringseksperter, som har fått ham på en streng diett som er rik på proteiner. Nå har han nå gått ned 90 kilo.

Målet er imidlertid 350 kilo til.

Forskere kaller overvekt for nåtidens pest.

Vil ta tid
Å gjøre Manuel Uribe 350 kilo slankere er en prosess som vil ta tid.

- Det kommer til å være en lang prosess. Men hvis han går ned ytterligere 90 kilo vil han være i bedre stand til å kunne røre på seg, sier legen til Uribe, Barry Sears. Han anslår at det vil ta mellom tre og fire år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uribe veier fremdeles såpass mye at han så vidt klarer å sette seg opp i sengen sin.

- Jeg føler meg bedre nå. Jeg kan strekke på meg og rører på meg lite grann, sier han og forteller at tidligere kunne han spise fire egg, ris, bønner og tortillas til frokost. Nå har han imidlertid lært seg å spise mer riktig.

Ikke aktuelt med operasjon
Italienske og spanske leger har tidligere diskutert om Uribe skulle få fedmeoperasjon. Men i følge legene er dette ikke aktuelt på dette tidspunktet.

- Målet er at han skal fortsette å gå ned i vekt. Svarer han på dietten, finnes det ikke noe behov for kirurgi, sier lege Carlos Ballesta.

Ønsker du å slanke deg på en enkel måte?

 

Mozon.no, 06.07.06