7 tips til en politisk ukorrekt jul

Vil du være politisk ukorrekt i julen? Eller uøkonomisk?

Publisert
Sist oppdatert
Kjøp julegavene på kreditt. Helst på et kredittkort med høy rente.


Det danske forbrukermagasinet TÆNK har tenkt ut syv råd for hvordan man feirer en ordentlig politisk ukorrekt jul.

Ti julegaver som holder verdien

Syv (gode) råd

Det vil vi selvsagt også hjelpe våre lesere med, og har derfor oversatt rådene til norske forhold:

1. Sett elektriske lys på treet, og pynt gjerne hele hagen og huset med lys. Det sparker både CO2-utslippet og elregningen i været. De ivrigste hageeierne kan øke strømregningen i desember med flere tusen kroner!

2. Kjøp julegavene på kreditt. Helst på et kredittkort med høy rente. Ser du deg godt om, klarer du helt sikkert å finne en effektiv rente på over 50 prosent.

3. Kjøp julegodter med mye farge - så blir barna skikkelig hyperaktive. Og glem for all del ikke å supplere med overdådige mengder sukkerholdig marsipan, julekaker og sjokolade.

4. Julemat skal være fet mat! Glem alt om fem om dagen. Med mindre det er snakk om kjøttsorter. Og husk, du får mer fett og kalorier i en fet stek enn i en som er mindre fett...

Julens drømmegaver

5. Kjøp elektroniske julegaver til familien og vennene dine. Gå etter modellene som sluker mye strøm, også når de er på stand-by. Og husk selvsagt tilleggsforsikringen - den tjener butikken kjempegodt på.

6. Drømmer også du om en hvit jul? Blir det syv grader, storm og regn, og du likevel ønsker tradisjonell postkortjulestemning, bruk rikelig med hvit snøspray fra sprayboks. Det skaper en sky av oppløsningsmidler og skadelige stoffer i hjemmet, og spraybokser er som kjent heller ikke balsam for miljøet.

7. Husk - selv om det ikke er lovlig - at mye fyrverkeri fra tidlig desember kan fore himmelen med skadelige tungmetaller. Hvorfor vente til nyttår, når du kan begynne allerede i dag?

Er du et miljøsvin?

Kilde: TÆNK.

Mer om shopping:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer