6. desember

Liker du rollespill? Tarot-kort? Bridge eller rett og slett BlackJack? Da er kanskje dagens røykesluttmetode noe for deg!

Den smarte kortstokken

Et kreativt innslag i hurven av røykeavvenningstilbud, er kortstokken Quit'em som kan endre tankene og atferden din. Den er informativ, motiverende og underholdende, og er laget for å følge deg trofast gjennom de seks første ukene uten røyk.

Det er meningen at du skal ha den på lommen i stedet for sigarettene, og at du skal ta opp et nytt kort for hver dag. Dette "dagskortet" skal du fokusere på når røykesuget kommer.

Quit'em - eller Sluttme'rem, om du vil. Vis mer


Husk at et røykesug normalt bare varer i 3-5 minutter, og at det er her det er viktigst å finne på noe annet å gjøre enn å tenne en røyk. Kortstokken består av 53 fargerike fokuskort, herav 45 daglige kort som er blå, 5 hovedmål-kort som er grønne, og tre røde kort for starten og avslutningen på røykeavvenningen.

Beslutningens time

Det første kortet i stokken heter "Decision Time" eller "Beslutningens time", og sier at ingenting skjer før du tar en endelig beslutning om å slutte. Beslutningen om å slutte å røyke må være større enn lysten til å fortsette å røyke. Du står ovenfor en atferdsendring.

For å endre atferden, må du først endre tenkemåten, og det kan den smarte kortstokken hjelpe deg med. For hver ny dag skal du ta frem et nytt kort, som er laget spesielt for denne dagen i avvenningsprosessen.

Hvis kortene brukes riktig, skal de kunne lede deg helt frem til en røykfri tilværelse.

Pris: Kortstokken Quit'em kan kjøpes på Mindfocus.com eller fra QuitSmoking.com for cirka 90 kroner.

Trykk her for å åpne gårsdagens luke.

Trykk her for å komme tilbake til hele julekalenderen.

Denne artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken "101 måter å slutte å røyke på" av Atle Bredesen.