Statsbudsjettet for 2011 inneholder endringer i skattesatsene, og det gjelder spesielt for pensjonister. Foto: Per Ervland
Statsbudsjettet for 2011 inneholder endringer i skattesatsene, og det gjelder spesielt for pensjonister. Foto: Per ErvlandVis mer

6 av 10 pensjonister skal betale mindre skatt

Nå kan du regne ut hvor mye skatt DU skal betale.

- Skattemessig for pensjonister synes jeg det er mye å glede seg over, sier Dag Vidar Bautz, daglig leder i Norsk Pensjon, til DinSide.

Han sikter til det faktum at pensjonister skal betale 1,35 milliarder kroner mindre i skatt i 2011 enn i 2010.

- Mange medier har jo fokusert på det negative, men når seks av ti pensjonister skal betale mindre i skatt, én av ti skal betale det samme og tre av ti skal betale mer, må det jo være et gledelig budsjett sett fra et pensjonistståsted.

I regejeringens utkast til skatt for pensjonister i 2011 får alle med inntekt på under 280.000 kroner i året, skattelette, mens des om har mer, vil få noe økt skatt.

Regn ut DIN skatt

Enten du er pensjonist eller vanlig lønnsmottaker, kan vi nå tilby deg å regne ut din skatt for 2011. Skal du betale mer eller mindre enn i år? Regn ut selv - det kan hende du vil bli overrasket.

OPPDATERT: Vi beklager til de som sjekket tidligere i dag. Da hadde kalkulatoren en beregningsfeil i forhold til særfradraget for 2010. Feilen er nå rettet opp.

NY!

Pensjonister: DIN SKATT I 2011


Vanlige lønnsmottakere: DIN SKATT I 2011

Mange er opptatt av pensjon

Nettstedet Norsk Pensjon gir en ganske god pekepinn på hva du kan forvente å få utbetalt den dagen du går av med pensjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se: Stor pågang på Norskpensjon.no

Men Norsk Pensjon tar ikke hensyn til skatt i sine beregninger.

- Skattesatsene kan endre seg fra år til år. Vi lager prognoser frem i tid, og å ha med skatt i den sammenhengen blir nesten en umulighet, forklarer Bautz.