53 prosent dyrere hos Ica!

Velg butikk med omhu hvis du skal kjøpe Semper glutenfri makaroni.

Flere og flere oppdager at de er sensitive for gluten, har intoleranse for gluten eller cøliaki. Gluten finnes i all mat som inneholder hvete, spelt, rug, havre og bygg. De aller fleste dagligvarekjedene har et eget sortiment uten gluten, eller "fri for"-varer som enkelte butikker kaller det.

Utvalg og pris

Utvalget varierer fra butikk til butikk og det er vanskelig å gjøre en bred pristest på denne produktgruppen. På varene DinSide har tatt en titt på, er det Rema som har de laveste prisene og Ica som har de høyeste. Men det er ikke mange kronene det skiller på. For de med matintoleranse vil sikkert utvalg også være med i betraktningen ved valg av butikk.

På et konkret produkt oppdaget vi riktignok en prisforskjell vi ikke har sett maken til. På Semper Maccheroni skiller det 53 prosent fra billigste til dyreste butikk.

Rema og Obs! er lavest med priser på henholdsvis 28,7 og 29,6 kroner. Meny, Rimi og Ica har priser fra 41,9 til 43,9 kroner.

Skal ha de laveste prisene

Rema 1000 sier at det er sluttsummen på kassalappen som teller. Dette gjelder også de med spesielle behov i matveien. På spørsmål om hvorfor det kan være så stor forskjell i pris på et enkeltprodukt forklarer Lars Kristian Lindberg:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har kuttet prisene på Fri For i flere omganger, og DinSide må jo nesten spørre konkurrentene våre om hvorfor det er så mye dyrere hos dem. Vi satser på Fri For, og har både utvidet sortimentet og kuttet prisene i flere omganger – og vi skal ha de laveste prisene. For oss er det viktig at kunder med behov for denne type varer kan gjøre hele handelen hos oss, sier Lindberg i Rema 1000.

Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge sier til DinSide at de nylig har gjort en sastning på FriFor-varer i Rimi, men vil gå gjennom prisene på det omtalte produktet.

- Når det gjelder FriFor har Rimi nylig gjort en stor satsning på det. Vi har utvidet sortimentet og samlet alle produktene i butikken, så det skal være raskt og enkelt for kunden å finne frem. Vi vil være konkurransedyktige også på pris på FriFor-produkter og ha gode priser også på disse varene, og vil selvfølgelig gå gjennom prisene på dette produktet, sier Kjellberg.

Les også: Priskrig på spesialmat.