50.000 nordmenn uten sex

Omtrent en av hundre mennesker føler ingen seksuell lyst i det hele tatt. Nå har de aseksuelle sin egen forening.

Amerikanske David Jay er en attraktiv og velutdannet mann som kunne fått hvilken som helst kvinne. Men han har aldri dyrket sex og vil sannsynligvis ikke komme til å gjøre det heller.

Han er verken religiøs, redd eller syk på noe som helst måte. Han har prøvd å onanere, men opplevelsen ga ham ingenting.

Deprimert
I tenårene følte Jay seg mer og mer isolert og utenfor, ettersom kompisene hans brukte masse tid og krefter på å snakke om sine seksuelle erfaringer og fantasier.

- Til slutt følte jeg meg fullstendig nedbrutt, sier han til Telegraph. Jeg kunne ikke relatere meg til noen av tingene kameratene mine fortalte, og det tok lang tid før jeg greide å akseptere det, sier han.

Sexolog og lege Espen Esther Pirelli Benestad mener at det er tabu å snakke om et liv uten sex.

I gymnastiden endret tilværelsen seg og han fortalte åpent om sin manglende sexlyst. Han startet foreningen The Asexuality Visibility and Education Network, samt nettstedet www.asexuality.org, og ventet på respons. I dag har foreningen rundt 5000 medlemmer, og de fleste er mellom 20 og 30 år.

Ingen kur
Den britiske sexologen, Petra Boynton mener aseksualitet ikke kan kureres.

- Aseksualitet er verken nytt eller bør kureres. Faktisk har eksperter forsket på fenomenet i mange år uten at det skaper de største overskriftene. Min holdning er at dersom man har det godt uten sex, hvorfor lage så mye bråk om det?

Ifølge en undersøkelse i England svarte 1 prosent at de aldri hadde følt seg tiltrukket av et annet kjønn eller at de hadde følt lyst på sex.

Har du mistet litt av futten i sex-livet? Mye kan gjøres for å få tilbake lysten på den naturlige måten.

 

Mozon.no, 23.11.2006