50-åringer fornøyde med sexlivet

Menn i femtiårene har et mer tilfredsstillende sexliv enn menn i tredveårene, viser en ny norsk undersøkelse.

Kun tyveåringene hevdet å være mer fornøyd med sexlivet enn femtiåringene.

- Vi er overrasket over at evnen til at funksjonen går ned, mens tilfredsheten er såpass høy for menn i femtiårene, sier forskningssjef Sophie Fosså ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet til Mozon.no

Ikke dårligere
Studien er et samarbeid mellom forskere ved Radiumhospitalet i Norge og Harvard Medical school i USA. USA, og ble nylig publisert i British Journal of Urology.

- Sex blir ikke dårligere selv om man er gammel, forteller Fosså.

Menn i 50-årene rater sex-livet sitt overraskende høyt. I gjennomsnitt scorer de 2,77 på sex-skalaen til forskerne. Det er nesten like mye som 20-åringene, som havner på et lykkelig 2,79.

Resten av mannfolka må ta til takke med dårligere sexliv. Menn i 30-årene scoret 2,55 på skalaen, mens menn i 40-årene er litt mer fornøyde, her lå gjennomsnittet på 2,71.

Etter 59 går det dessverre bare nedover for mannfolka. 70-åringer flest tar til takke med 2,14 på sex-skalaen til forskerne.

Dårligere prestasjon
Den norske undersøkelsen viser at på et punkt blir det mørkere med alderen. Den seksuelle funksjon, går nedover med prestasjonsnivået jo eldre mannen blir.

- Resultatene viser en sterk sammenheng mellom alder og redusert seksuell funksjon, men ikke mellom alder og seksuell tilfredsstillelse.

Undersøkelsen ble nylig publisert i tidsskriftet BJU International, the British Journal of Urology.

 

Mozon.no,23.022006