40 drosjeeiere tatt for skattejuks

Ikke rart vi ikke stoler på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 drosjeeiere har blitt tatt for skattejuks, og ni av dem ble også tatt i forrige runde, ifølge Aftenposten.no. Så mange som 600 drosjesjåfører kan ha fått svart lønn.

Det er mye blest rundt drosjenæringen, i juni ba Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet drosjene å opplyse prisen på en liste i bilvinduet. Og i slutten av juli hadde forbrukerne talt: drosjenæringen kom dårligst ut i Forbrukerundersøkelsen 2008. Undersøkelsen baserer seg på forbrukernes oppfatning av en rekke yrker og tjenester.

Les om Forbrukerundersøkelsen 2008 her

Ni av de 40 drosjeeierne har unndratt til sammen 133 millioner fra skatt de skulle betalt, og ble tatt etter en kontroll gjennomført av Skatt øst. Store summer er også inne i bildet hos de andre skattesjukserne, ifølge Aftenposten.no.

Andre metoder

- Nå blir det ofte gjort på andre måter. Jeg har hørt at sjåfører kjører med avslått taksameter - for eksempel tilbys kunder fastpris, og da skrus ikke taksameteret på. Da blir ikke omsetningen registrert, sier Jan-Egil Kristiansen, leder for skattekrimavdelingen i Skatt øst.

Forrige gang kunne juksingen spores tilbake til en regnskapsfører.

Her er historiene om de verste taxisjåførene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!