4 av 10 kroner betales med et Visa-kort

Og nå har vi over syv millioner stykker.

<b>198 ganger i året:</b> Nordmenn ligger langt fremme når det gjelder kortbruk. Foto: DinSide
198 ganger i året: Nordmenn ligger langt fremme når det gjelder kortbruk. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Visa Europe viser at det nå finnes syv millioner Visa-kort i Norge. Det betyr at vi nærmer oss to kort per innbygger om vi trekker fra de aller minste.

Og ikke overraskende drar vi kortet på stadig mindre beløp av gangen. En gjennomsnittlig transaksjon med et Visa-kort i Norge er nå på 380 kroner. Dette er en reduksjon på 1,6 prosent fra i fjor.

Tendensen er som før: Nordmenn bruker Visa-kortene oftere og på stadig mindre beløp.

4 av 10 kroner nordmenn bruker, er betalt med et Visa-kort. Når Visa ser på gjennomsnittlig forbruk, utenom renter og avdrag på lån, så utgjør nordmenns handel med Visa-kort over tre ganger mer enn snittet i Europa.

Vet du forskjellen på Visa og MasterCard?

Takker Skandiabanken

Norge ligger spesielt høyt når det gjelder bruken av Visa debetkort, altså det vi normalt kaller bankkort. Et gjennomsnittlig Visa debetkort ble dratt 198 ganger i året

Trond Cornelius Brekke og Christina Lind i Visa Europe takker blant annet Skandiabanken for nordmenns ivrige bruk av Visa-kort. Foto: Kristina Picard
Trond Cornelius Brekke og Christina Lind i Visa Europe takker blant annet Skandiabanken for nordmenns ivrige bruk av Visa-kort. Foto: Kristina Picard Vis mer


– Det å bruke kortet i butikken skal ikke koste noe. Skandiabanken var tidlig ute med å etablere dette i Norge og andre banker har kommet etter, sier Trond Cornelius Brekke, pressekontakt for Visa Europe i Norge.

Den lave kostnaden forbundet med bruk av bankkort i Norge gjør trolig at nordmenn ikke lenger kvier seg for å dra kortet, også når de skal betale mindre beløp.

Christina Lind i Visa Europe forteller at de følger med på bankenes prissetting av korttjenestene.

Ikke stol på chip på ferie!

To dager utmerker seg

Ikke uventet var det også i år 23. desember, altså lille julaften, som ble rekorddagen for Visa Europe med 43,9 millioner transaksjoner.

Den travleste netthandelsdagen ble spådd til å være mandag 29. november, men tirsdag 30. november endte med å bli den beste dagen med 7,3 millioner transaksjoner, en vekst på hele 43 prosent fra 2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!