3,6 millioner nordmenn må vente på selvangivelsen

Registrer deg som e-bruker før 1. mars hvis du vil sjekke oppgjøret to uker tidligere.

<b>NYSGJERRIG?</b> Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker før 1. mars.  Foto: BERIT B. NJARGA
NYSGJERRIG? Vil du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars, må du registrere deg som e-bruker før 1. mars. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten tar på alvor regjeringens ønske om å kommunisere med innbyggerne digitalt, og gir en ekstra gulrot til skattebetalere som er villig til å gi opp papiret.

Allerede i fjor fikk såkalte e-brukere tilgang til selvangivelsen to uker før alle andre, og det samme opplegget gjelder også i år. Er du ekstra spent på hvordan skatteoppgjøret for 2013 ser ut, har du en ukes tid på deg til å registrere deg som e-bruker hos Skatteetaten. Fristen er 1. mars.

Les også: Sjekk årsoppgavene nå

Mange må vente

Skatteetaten oppgir at potensialet for antall e-brukere er 4,5 millioner. Til nå er det om lag 850.000 som har registrert seg. Det betyr at det per dags dato er 3.650.000 nordmenn som må vente to uker ekstra før de kan sjekke selvangivelsen hos Skatteetaten.

- Størsteparten av de som allerede har registrert seg er mellom 30 og 50 år. Det er de yngre og de eldre som henger igjen, men faktisk har de eldre vært flinkere enn de yngste, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet til DinSide.

Dersom du registrerer deg innen 1. mars kan du sjekke selvangivelsen allerede 19. mars. Øvrige må vente til begynnelsen av april.

KALKULATOR: Slik blir din skatt i 2014

Aldri mer papir

Registrerer du deg som e-bruker mottar du også informasjon om skattekortet, selvangivelsen og skatteoppgjøret i elektronisk form. All øvrig post fra Skatteetaten vil også skje elektronisk.

Slik fungerer kommunikasjonen for deg som er elektronisk bruker:

  • Du blir varslet på mobil og/eller e-post når du får informasjon fra Skatteetaten elektronisk.
  • Brev fra Skatteetaten blir tatt vare på i ditt eget arkiv i altinn.no, sammen med annen elektronisk post.
  • Du kan svare direkte til saksbehandler via et svarskjema.
  • Du forhindrer at uvedkommende får tilgang til dine personlige opplysninger.

I tillegg påpeker Skatteetaten at du er med på å spare miljøet, og fordi du unngår postgang kan du dessuten få raskere svar på dine henvendelser.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her