30 år gammel

Strieskjorte og havrelefse - opptil flere av oss blir gjeldsslaver i trettiårene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange i begynnelsen av 30-årene har nettopp gjort sitt livs største investering: Boligen. Og kanskje også sitt livs dårligste investering: Bilen.

Spar i bolig

Forutsetter vi at personer i denne aldersgruppen bruker alle oppsparte midler til egenkapitalandeler i bolig og bil, er det ikke overskudd til sette penger på en innskuddskonto.

Beste bank på boliglån (som er tilgjengelig for alle og ikke forutsetter at du er programkunde) er Indre Sogn Sparebank. Her er den effektive renten 4,135 prosent for et lån på 1 million kroner med sikkerhet innen 80 prosent. Det er nesten to prosentpoeng bedre enn hos Etnedal Sparebank, som gir boliglån til 6 prosent effektiv rente.

Låner du en million kroner, sparer du 14.400 kroner etter skatt i året på å velge den billigste fremfor den dyreste banken.

Store prisforskjeller

Skal du låne penger til bilen, er det særdeles god grunn til å se deg om etter billigste lånemulighet. Fana Sparebank tilbyr lån til alle i Norge. Her får du lån med en effektiv rente på 5,4 prosent for et lån med sikkerhet innen 65 prosent.

Verste eksempel på prislisten er Cresco som tilbyr billån med effektiv rente på 15,4 prosent. Det er nøyaktig ti prosentpoeng dyrere enn Fana Sparebank. Crescos billånsrente var for øvrig den samme i april 2002.

Også her sparer du årlig 14.400 kroner etter skatt på å velge den billigste fremfor den dyreste – denne gangen med et lån på 200.000 kroner.

Husk også at det er mulig å forhandle om prisen på både bolig- og billån. Noen banker vil akseptere å gi deg et billån til samme rente som du har på boliglånet.

Viktigste prislister:
Boliglånsprisliste
Billånsprisliste

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer