3 knep for å bli vant til nakenhet

Mange kvinner sliter med sitt kroppsbilde og misliker sin nakenhet. Her får du tre gode tips til hvordan du kan kvitte deg med et dårlig selvbilde.

Det er en kjennsgjerning at god selvtillit fører til bedre sex. Og forskning viser at det å være naken forbedrer vårt eget kroppsbilde. Er vi trygge på oss selv og kroppen vår, blir vi også tryggere på andre.

Så da trenger man kanskje ikke være en rakketforsker for å tenke seg til hvem som kan være kompetent nok til å skrive en bok om akkurat dette. Nemlig en stripper.

Stripperen og forfatteren Jessica "Kayla" Conrad har gått til det skritte å skrevet en bok som skal hjelpe folk med sin nakenhet. Boken heter Dance Naked : A Guide to Unleashing Your Inner Hottie, og inneholder mange gode tips og råd for å forbedre ditt kroppsbilde.

Jessica "Kayla" Conrad mener at hemmeligheten bak et godt sexliv ligger i kroppsbildet og hvordan du ser på din nakenhet. De fleste kvinner har et noe mer anstrengt forhold til sin nakenhet enn strippere, kanskje ikke så rart, men hvorfor er det sånn? Her får du tre råd fra boken til Jessica Conrad.

Nakentid
Velg en av de husarbeidsaktivitetene du gjør alene hjemme. Kanskje du har muligheten når du rydder opp etter frokosten og både mann og unger er ute av huset? Eller kanskje når du vasker klær eller betaler regninger på nettet? Det viktigste er å finne en aktivitet du er fortrolig og komfertabel med. Når du har funnet ut hvilken det er, ta av deg klærne og gjør det mens du er naken. Det kan kanskje virke latterlig i begynnelse, men etter hvert vil det virke helt naturlig. Etter å ha gjort denne øvelsen bare en gang vil du merke hvor stor forskjell det er på en strippers og den gjennomsnittlige kvinnens holdning til nakenhet. Hvis du er som resten av gjennomsnittet her i Norge vil du mene at bare det å gå naken ned i kjelleren for å henge opp klær er skandaløst. Men er det egentlig det? Er ikke nakenhet det mest naturlige som finnes?

Sov naken
Alle har tid og mulighet til å sove naken. Hvis dette er noe du vaneligvis ikke gjør, kan din partner ta dette som en invitasjon til sex. Hvis du ønsker det, er jo det bare fint. Men hvis ikke, gjør det skrittvis. Begynn med en t-skjorte og pysjamasbukse. Uken etter kan du gå over til en topp og en boksershorts. Du skal gradvis trappe ned på klesbruken. For hver uke som går kan du fjerne et plagg helt til du føler deg komfortabel med å sove en hel natt uten en tråd på kroppen. Klarer du å kombinere sengeritualer, sånn som å lese en bok eller lignende, og samtidig jobber med nakenheten din, får du ekstrapoeng. Jo mer nakentid du har, jo mer komfortabel blir du med din egen kropp. Etter at du har gjort minst en av disse øvelsene, analyser tankene og følelsene dine. Følte du deg komfertabel eller dum? Følte du deg fri eller uskikkerlig? Hvis du har muligheten, utfør en av husarbeidaktivitetene dine et par ganger, helt til du føler deg komfertabel nok til å gjøre det meste i huset naken. Dette vil garantert få fart på ditt forhold til nakenhet. Og det vil gi deg et mye bedre forhold til din egen kropp enn hva analysering noen gang vil gjøre.

Dans naken
Pass på at du er alene hjemme. Tro meg, du vil ikke at noen skal titte innom når du gjør dette. Ta på deg noen komfertable klær. Sett på en sang du elsker og slå på repeat knappen. Det kan godt være en sang det nesten er umulig å ikke synge til. Sanger som "Respect" eller "I Will Survive," er sanger som alltid slår an tonen. Eller sett på en rolig låt som får deg i humør.

- En av mine favoritt sanger å danse til er Melissa Etheridge's "Like the Way I Do." Jeg begynner med å krype rundt på gulvet på alle fire som en vill katt når jeg spiller den. Skriver Jessica "Kayla" Conrad i boken.

Nøkkelen til suksess er uansett at du velger en sang du vet at du kan slå deg løs til.

- Så er det bare syng, dans og stripp for Skybert i stolen ved siden av deg. Sving litt rundt med bena. Ta tak i kroppen din, kjenn at du lever. Flekk av deg t-kjorten og sving den over hodet. Sørg for at du føler deg tullete. Bruk humor. Gjør det om og om igjen. Kjenner du hvor sexy og ustoppelig du føler deg?, skriver Conrad i boken.

 

Mozon.no, 18.12.2004