21.000 mobilabonnenter rammet

Fastprisselskap er konkurs

MTU, som var en av de første aktørene som innførte fastpris på mobilbruk, har i dag begjært seg konkus.

Alle selskapets abonnenter har i dag fått en SMS der selskapet informerer om konkursen, og der de bes bytte abonnement innen 5. desember.

Hvilket mobilabonnement skal du velge? Prøv DinSides kalkulator!

På MTUs hjemmesider står der derimot ingen informasjon om konkursen, og dersom man ringer kundeservicetelefonen får man beskjed om å prøve igjen på grunn av tekniske problemer.

Men MTU Netts styreleder Stein Matre, bekrefter nyheten til Dagbladet.no.

- - Vi har gravøl på jobben i dag. Dette er ikke noe hyggelig, det er veldig kjedelig for de ansatte, spesielt nå rett før jul, sier han til Dagbladet.

70 mennesker mister jobben som følge av MTUs konkurs.

Les også: Vi burde klage på mobilen

Klarte ikke betale

Det var Telenor som begjærte MTU konkurs, da de ikke fikk betaling for reserveløsningene som de leverer til MTU-kunder som bor i områder der MTU ikke har eget nett. I følge MTU var selskapet svært nær en løsning på krisen, før de til slutt måtte begjære konkursen, skriver Dagbladet.

Svært trist og bittert, sier selskapet.

Stein Matre grunnla selskapet allerede på 70-tallet, da han baserte seg på salg av mobilutstyr. I 2006 overtok selskapet Teletopia, som da var Norges tredje største nett, og begynte i år å selge mobiltjenester. Etter storstilt markedsføring måtte selskapet derimot si seg tapt i det vanskelig markedet.

Les også: Nedgangstidene trekker til seg tvilsomme salgsselskap