Foto: Faksimile: Finn.no
Foto: Faksimile: Finn.noVis mer

20.000 rett i dass

Det var prisen på tidenes dyreste halvskrapte flaxlodd.

- Jeg avslutter ikke annonsen før vedkommende har kommet med pengene i morgen ca. kl. 08.10. Skulle det ha kommet inn andre bud i mellomtiden, vil jeg vente med å besvare dem før jeg ser at kjøperen dukker opp i morgen onsdag. Jeg har pratet med ham på telefon og han virker veldig troverdig. Så får vi se, sa Raymond Johansen (37) til DinSide i går.

Les saken: Gjør penger på Flax

Johansen la ut et flaxlodd på Finn.no, med to skrapte felter – begge feltene med millionsymboler. En mann fra Østlandet endte med å kjøpe loddet for 20.000 kroner. I dag morges skrapte østlandsmannen flaxloddet direkte på Radio Tønsberg, der Johansen jobber.

Nettradioen krasjet

- Nettradioen burde imidlertid hatt bedre kapasitet. Etter 100 lyttere er det nemlig stopp, og det ble stopp tidligere i dag, sier Johansen til DinSide.

Det var en viss risiko innblandet i salget. Hvis Johansen var uheldig, ville kjøperen vunnet en million kroner, mens han selv ville sittet igjen med 20.000 kroner. I kjøpekontrakten hadde imidlertid Johansen sørget for høyere utbytte hvis kjøperen vant – da skulle han 100.000 kroner til sammen for loddet. Hvis kjøperen var uheldig, noe som statistisk var ganske sannsynlig, hadde han kjøpt et verdiløst flaxlodd for 19.975 kroner mer enn det vanligvis koster på butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ble lottomillionær, men ville ikke ta imot pengene

Rett i dass

- Nå er jeg utrolig nervøs, sa kjøperen før han skrapte loddet på direkten.

Ikke så rart, for han ble ikke millionær og kastet dermed bort 20.000 kroner.

- Jeg tok en sjanse, og jeg står for det. Sånn er det bare. Men dette skal jeg beholde som et godt minne, sa den anonyme kjøperen til Johansen på Radio Tønsberg, ifølge Nettavisen.

- Psyken hans var relativt god, både før han skrapte og etter at han skrapte. Han tok det bra, og var klar for et eventuelt tap, sier Johansen.

Ifølge DinSides beregninger er Raymond Johansen tredjemann som legger ut halvskrapt flaxlodd Finn.no. Les om andremann her

Johansen vet ikke helt hva han skal bruke loddpengene på.

- Jeg tror pengene går med til dagligdagse ting, som utgifter og matvarer, sier Johansen.

Fikk du dårlig samvittighet da kjøperen skrapte uten å bli millionær?

- Jeg kjente litt på det, men det var hans valg. Vi skrev kontrakt, og jeg kan ikke sitte og føle på det, sier Johansen.

DinSide har forsøkt å komme i kontakt med kjøperen, men han ønsker å være anonym.