1900-tallets høydepunkter i fugleperspektiv

Med årtusenskiftet kun noen timer unna er det på tide å ta en oppsummering av århundret som snart ebber ut. Når kom egentlig oppfinnelsene som endret din hverdag? Vi har også tatt for oss to forretningsmenn som på hvert sitt område har gjort din hverdag enklere.

Tja, si det. Svaret er ikke opplagt, men det er nå du bør ta deg tid til et lite tilbakeblikk. Når det nye årtusenet begynner vil du være altfor opptatt til å tenke tilbake.

Fortune har sett på noen oppfinnelser og mennesker som har satt sitt preg på 1900-tallet. Hele oversikten kan du lese her: Fortune.

Vi har sett på noen av de oppfinnelsene som Fortune nevner, men en slik oversikt kan selvfølgelig aldri bli uttømmende. Det som har vært viktig for mange, synes kanskje du er fullstendig uinteressant. Målet vårt er imidlertid å gi deg noen huskelapper.

Århundrets produkter

I begynnelsen av århundret var hjemmene våre støvete, og elektriske artikler mangelvare. Ting har skjedd siden den gang, blant annet på grunn av disse produktene. I dag har en gjennomsnittlig norsk bolig flere elektriske apparater enn vi klarer å betjene, og flere vil komme. Garantert.

Noen av produktene har uten tvil gjort hverdagen vår lettere, andre har i hvert fall gjort den helt annerledes. Uansett, de har alle sammen hatt mye å si for hvordan din hverdag er, så kan du like det eller ikke. Men når kom de egentlig? Ofte har de kommet langt tidligere enn du tror, selv om vi har hengt etter her på berget.

Dette kan du finne ut ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen

To forretningsfolk som har endret din hverdag

Gates arrestert i New Mexico 1977
Vis mer

Å velge en person som århundrets forretningsmann er bortimot en umulig oppgave. Vi har sett på to av de som har vært med på å forandre din hverdag, selv om de har virket i hver sin tidsepoke.

Valget har falt på Henry Ford og Bill Gates. Både Ford og Gates har gitt massene tilgang til produkter som tidligere enten var for de rike, eller for de spesielt interesserte.

Hva ville verden vært uten bilen og datamaskinen?

Du kan lese mer om dem ved å trykk på lenkene øverst til høyre i artikkelen