18. desember

Kanskje ikke den enkleste, ei heller den aller billigste, måten å slutte å røyke på. Men den kan nok være ganske effektiv...

Flytt til Bhutan

I Bhutan er det nylig innført totalforbud mot røyking på alle andre steder enn i ditt eget hjem, og du risikerer en ublid skjebne dersom du tenner en blås et annet sted.

Allerede i 1640 vedtok det lille kongedømmet i Himalaya forbud mot røyking i alle offentlige bygg, og dette er kjent som historiens første røykeforbud. Nå har de som det første land i verden også vedtatt totalforbud mot all bruk av tobakk på offentlige steder, både utendørs og innendørs. Forbudet gjelder også alt salg av tobakk i landet.

Det kinesiske politiet er meget ivrige i tjenesten og ikke så nøye på menneskerettigheter og den slags. Hvis de få ferten av røyken din, nytter det ikke å snurre på et bønnehjul, mumle et mantra eller bestikke dem med en boks joikakaker. Så i Bhutan vil du slutte å røyke ganske enkelt fordi det ikke er lov å røyke.

Effektiv trussel?

Om du på noen måte forsøker å bryte dette forbudet, risikerer du å forsvinne til ukjent sted på ubestemt tid, og Amnesty kan lete i årevis uten å finne deg. Men ved å overholde de vedtatte lover og regler kan du se frem til et fantastisk opphold og en helt ny livsforståelse.

Hvis du kan tenke deg å avslutte et usunt og kaotisk liv som røyker og streber og påbegynne et nytt og fredeligere som sjelegranskende risbonde, kan det være et alternativ å emigrere til Bhutan. Her behøver du ikke å forklare eller bortforklare noe som helst, bare legge fra deg sigarettene og bekymringene og begi deg inn i Shangri-La.

Pris: Vanskelig å si spesifikt, men selger du unna noen av dine norske eiendeler før du flytter, vil det nok finansiere seg selv...

Gikk du glipp av gårsdagens luke? Røykeslutt for språknerder.

Trykk her for å komme tilbake til hele julekalenderen.

Denne artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken "101 måter å slutte å røyke på" av Atle Bredesen.