17,5 mrd. i premie

Verdens feteste julelotteri.

Publisert
Sist oppdatert

El Gordo, eller "tjukkingen" heter det på spansk. Det er verdens feteste julelotteri, med en utenkelig sum i potten.

Den store lotteritrekning finner sted i Madrid, Spania, den 22. desember. Har du det rette loddet når vinnerne blir kåret, kan du bade i penger.

Slik takler du spillmillionene

Lotteriet er en gammel tradisjon som stammer helt tilbake til 1812. På selve trekningsdagen klistrer håpefulle seg til skjermen og venter på å grafse til seg så mye som mulig av de 2,2 milliardene. Noe av grunnen til den store populæriteten og høye salget av lodd, er at loddsalget starter allerede i juli, samtidig som veldig mange vinner i lotteriet.

Kanskje lykketallene er dine bittelille julaften.<i>foto: Wikipedia</i>
Kanskje lykketallene er dine bittelille julaften.foto: Wikipedia Vis mer


Det er strukturert på en måte som gjør at 70 prosent av de totale 3145 millionene det blir solgt lodd for, går tilbake i premiepotten. Det er 85.000 forskjellige loddnummere og hvert nummer har 185 serier. En serie koster 200 euro. Hver serie kan også deles opp i tiendedeler (décimos), som hver koster 20 euro - altså minste utsalgspris på et lodd.

Rundt 25 millioner décimos vinner hvert år. Utbetalingen for hovedprisene ble i fjor i overkant av 3 millioner euro for en serie.

Lotteriet har vokst i omfang ettersom du nå kan kjøpe lodd på internett, også fra utlandet.

Ønsker du å prøve lykken i det største julelotteriet kan du kjøpe lodd blant annet her: www.elgordo.com

Vinn i lotto med DinSide

AKTUELTVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer